16.2.2013

8 km

Tämän päivän kävelysaldo on noin 8 km.

Lähdin lasten kanssa puistoon, jonne on meiltä hieman alle 4 km matkaa. Siellä lapset touhusivat tunnin verran ja sitten kävelin rattaita työntäen vielä kauppaan (noin 3 km) ja siitä kotiin (noin 1 km).

Hiukan oli liukasta, joten kauhean nopeasti matkat eivät taittuneet. Ilma oli kuitenkin mukavan selkeä eikä turhan kylmä, joten mikäs siinä kävellessä.

Mulla on nyt selkeästi iskenyt jokin kävelyvaihe päälle, sillä sitä on nyt tullut harrastettua enemmänkin. Tanssimatto on jäänyt vähän sivuun, mutta se johtuu myös sairastelusta, minkä rippeet ovat päällä edelleenkin. Kauhean sitkeää tautia nyt liikkeellä.

Vaihtelu virkistää ja mä harrastankin aina juuri sellaista liikuntaa, kun tekee mieli. En siis lähde salille, jos se ei sillä hetkellä yhtään nappaa, tai kävele bussipysäkkiä kauemmas, jos ei siltä tunnu. Mielestäni ihan kohtuullisen hyvin liikuntaa on silti viime aikoina kertynyt ja nettiliikuntaohjelman mukaan mun kuntotaso on jo 9,5 (alussa se oli 5) ja muutamassa päivässä sen pitäisi nousta tasolle 10, mikä on kaiketi korkein tuossa ohjelmassa.

Kunto mulla ei varmasti ole vielä mitenkään edes keskinkertaisella tasolla. Musta tuntuukin, että tuo ohjelma seuraa vaan harjoituksiin kulunutta aikaa, harjoituskertoja sekä kuormittavuutta. Kuormittavuuden se laskee harjoitukselle siihen kuluneen ajan, sykkeiden ja mahdollisen matkan perusteella. Tietysti kuormittavuus tällaisella huonokuntoisella ylipainoisella on suurempi kuin vastaavaa harjoitusta tekevällä hoikalla hyväkuntoisella, sillä syke-erot ovat valtavat. Mun tarvitsee suurin piirtein kumartua sitomaan kengännauhat niin sykkeet ovat yhtä korkealla kuin juoksua harrastavalla kaverillani kesken muutaman kilometrin juoksulenkin.

Olen kaikesta tästä huolimatta tyytyväinen ohjelman kuntotason nousuun ja omiin liikuntasuorituksiini. Oli todellinen kuntoni sitten huipputasoa, keskitasoa tai heikkoa tasoa, niin ei liikkumisesta ainakaan haittaa ole. (Varsinkin, kun tietää todellisuuden olevan jotain erittäin heikon ja keskitason väliltä.)

4 kommenttia:

 1. älä kuitenkaan missään nimessä vähättele ohjelman antamaa palautetta, suunta on joka tapauksessa oikea :) tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunta on tosiaan oikea, mutta ohjelman kuntotasot eivät kyllä ainakaan mun kohdalla pidä paikkaansa. :D

   Lainaus ohjelman tekstistä: "Ohjelma ohjaa aktiivisuusluokkaan 8,5, jossa liikuntamäärät vastaavat kansallisen tason kestävyysurheilijan harjoitustasoa."

   Poista
 2. Jokainen askel, jonka otat on askel eteenpäin! Jokainen minuutti, jonka liikut on sekin. Ei oo oikeaa eikä väärää, kunhan vaan sitä jaksaa pidemmän päälle tehdä. Joten asenne on oikea, ja kunto tulee aikanaan nousemaan! Usko pois :)

  __________________________________
  pieninaskelintulevaan.blogspot.com

  VastaaPoista