7.12.2012

Lepopäivä ja hintojen kauhistelua

Kuningasplösö mainitsi blogitekstissään, että eräälle salille oli kertalippu (tai oikeastaan päiväpassi) 17 euroa. Ihan naurettava hinta! Tämä sai mut pohtimaan muutenkin salien hintoja.

Opiskeluaikanani kävin pari kuukautta salilla ja sinne kuukausikortin sai alle 20 euron. En muista tarkalleen, oliko se 18 vai 19 euroa. Salilla ei ollut ohjattuja jumppia tai muita hienouksia mutta hyvin kattavat kuntosalilaitteet. Itse en siis noista ryhmätunneista ole kiinnostunutkaan.

Täällä katselin hintoja projektin alkuvaiheessa ja järkytyin. Kenellä kotihoidontuella olevalla on varaa maksaa 40-60 euroa kuukaudessa kuntosalikorttista? Joissain paikoissa jopa paljon tuota enemmän. Varsinkaan, jos ei tarvitse muuta kuin ne kuntosalilaitteet? Varmasti tuo on ihan sopiva hinta niille, jotka haluavat (ja ehtivät!) osallistua ryhmätunneille laitteiden lisäksi. Ryhmätunnithan vaativat ohjaajan, jonka pitää myös jostain palkkarahansa saada.

Vasta nyt törmäsin ensimmäisen kerran täällä suunnalla saliin, jossa hinta on parikymppiä kuussa ja jossa on siis vain nuo laitteet. Ongelmaksi muodostuukin aika, jota pienten lasten kanssa ei kauheasti ole. Tosin ei niin hirveästi ole halua maksaakaan ylimääräistä nyt, kun tuossa naapuritalossa on taloyhtiön pikkupunttis, joka on ainakin tällä hetkellä ihan riittävä mulle.

Mä saisin tämän projektin ajan käyttää maksutta myös sairaalan liikuntakeskuksen hienoa älykorttikäyttöistä salia. Sinne vaan on matkaa noin tunti suuntaansa eikä sinne saa turvallisuussyistä ottaa lapsia edes vaunuissa mukaan, joten en sinne oikein kauheasti pääse menemään. Siellä olisi kyllä tarkoitus käydä ainakin muutaman viikon välein yhtenä päivänä suorittamassa laitekierto, jotta liikuntasuunnitelman päivitys olisi helpompaa.

8 kommenttia:

 1. Sinäpä sen sanoit, kellä on varaa...
  Ja kun vielä kuntokeskukset vaativat vuoden jäsenyyden eikä eroamiseen riitä mikään tavallinen syy esim. rahattomuus, niin kyllä herää antipatia ennemmin kuin jumppahalu!

  Miksei me vähävaraiset voitaisi ostaa halpoja kertalippuja esim. kymmenen sarjoissa pelkästään salille.

  Mutta onneksi kotonakin voi tehdä vaikka mitä, ja pelkästään omaa kroppaa käyttämällä saa mahtavat treenit aikaiseksi. Ja mikä parasta, voi tehdä silloin kun itselle sopii, eikä aikaa kulu matkoihin jne:)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi lisäsi tähän vielä tärkeän pointin tuossa ylempänä - ne kirotut jäsenyydet. Argh! En tajua, miksi ihmisten liikuntaharrastuksesta tehdään niin hankalaa. Totta kai se bisnestä ja hyvää bisnestä onkin, mutta silti. On onneksi paikkoja, joissa voi käydä saleilemassa ilman sitoumuksia (paikkakunnasta rippuen), kuten uimahallit ym., mutta minä tykkäisin käydä justiinsa jumpissa ja muissa. Se 40-60e on hintana ok, jos siellä salilla tosissaan ehtii käydä useamman kerran viikossa ja saleilun lisäksi osallistua jumppiin. Mutta ne jäsenyydet... urrhh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saadaan rahat pois kaikilta, jotka aloittavat liikkumisen mutta eivät sitä syystä tai toisesta kykene kunnolla jatkamaan. Huijausta sanon minä.

   Poista
 3. Hei ja varmistakaa myös kaupungin vaihtoehdot! Meillä on ilmainen kaupungin sali ja toinen mihin on 20 euron avainpantti. Itse otin nyt jäsenyyden koska sen voi irtisanoa kuukauden varoitusajalla, joskus olen nimittäin ollut yhdessä jäsenyydessä 'jumissa' ja kyllä ketutti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vapaaharjoittelukortteja 6 kk maksaa 70 euroa plus korttipantti. Uimahallien saleille pitää kortista huolimatta maksaa lisäksi hallimaksu eli uimalippu. Muiden salien harjoitteluaikoja ja sijainteja en oikein edes tiedä.

   Poista
 4. Suosittelen lämpimästi ottamaan selvää, mitä muita edullisia vaihtoehtoja kaupungissasi on kuin uimahallin sali. Useimmissa vähän isommissa kaupungeissa niitä kyllä löytyy. Painonpudotus pelkällä kotijumpalla ja hyötyliikunnalla on melko "toivotonta", lihasten aktivointi kuntosalin monipuolisilla laitteilla on kuitenkin aivan eritasoista (kun toistot tehdään kunnon painoilla ja kunnolla).

  Luin, että olet käyttänyt apunasi Allevoja. Kuulostaa vähän raa'alta, mutta itse olisin käyttänyt Allevoihin tuhlautuneen rahan kuntoiluun ja normaaliin kotiruokaan.

  Suosittelen lämpimästi myös kahvakuulan ostoa (vähintään 8kg) ja tutustumista nettijumppiin, esim. tähän http://www.fit.fi/kayttajat/timo-haikarainen/tehokas-kahvakuulatreeni
  Alkuun kannattaa tehdän niin monta toistoa kuin jaksaa ja lisätä määriä pikkuhiljaa. Mielestäni ei kannata alkuun ostaa esim. 4kg kuulaa, koska sillä päästää itsensä turhan helpolla ja hetkessä kuula alkaa tuntumaan liian kevyeltä.

  Tsemppiä!

  -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aika vanha postaus ja tällä hetkellähän saan käyttää maksutta hyvää salia. Ongelmaksi onkin muodostunut pitkä välimatka. Lisäksi taloyhtiössämme on pieni kuntosali, josta peruslaitteet löytyvät. Juoksumatto saisi vielä olla, mutta ilmankin pärjää.

   Pitää miettiä tuota kahvakuulaa. Kiitos vinkistä. :)

   Poista