3.12.2012

Uusi sykemittari käyttöön

Tutkimuksen kautta sain käyttööni Polarin RS800CX sykemittarin. Siinä on mukana GPS ja kaikki. Kovin on hieno mutta paljon tuota toista monimutkaisempi. Käyttö itsessään on suhteellisen samanlaista mutta tietoa rekisteröityy ihan eri tavalla tuossa uudessa.

Niin ja tutkimuksen jälkeen saan mittarin omakseni, jos käytän sitä sovitusti harjoittelun aikana ja raportoin harjotteluistani nettipäiväkirjaan. Aivan huippua! Tämä on ulkonäöllisesti paljon enemmän mun makuun ja istuu ranteeseenkin paremmin kuin tuo aikaisempi lainamittari. Ei siitäkään kyllä ole pahaa sanottavaa, hyvin on ainakin mulle riittänyt ominaisuuksiltaan.

Harjoittelun aloittamisen kokouksessa tänään ei tapahtunut kummempia. Sain polkupyöräergometrin tulokset paperilla ja sitten sen tulosten perusteella tehdyn ohjeistuksen liikkumisen määriin ja syketasoihin. En niihin vielä sen tarkemmin perehtynyt, joten aiheeseen pitää palata toiste.

Lisää tutkimustuloksia on tulossa postitse, kun erikoislääkäri saa raporttinsa valmiiksi. Niitä odotan enemmänkin kuin tuota kuntotestin tulosta, koska tiesin jo etukäteen kuntoni olevan heikko. Nyt se vain on todistettu.

Nyt pitäisi sitten varata aika personal trainerille harjoittelun alkua varten ja hänen yhteystietonsa sainkin tänään. Lisäksi sain tunnukset liikuntapäiväkirjaan ja ohjeistusta sen käyttöön.

Tänään jo tanssin uuden sykemittarin kera ja tässä tuloksia:
- Kesto: 1 h 2 min
- Max.syke: 199, 112 % määritellystä max.sykkeestä (polkupyöräkuntotestin aikana tullut)
- Min.syke: 87, 49 % määritellystä max.sykkeestä
- Keskisyke: 145, 82 % määritellystä max.sykkeestä
- Kulutus: 507 kcal

Näiden lisäksi löytyy jotain sport zone -juttuja, joiden merkitystä en vielä tiedä. Olettaisin, että niillä on jotain tekemistä sykerajojen kanssa.

En tiedä, miksi tämä uusi mittari antaa pienempiä kulutuslukuja kuin aikaisempi mittari. Sillähän noin 30 minuutin aikana kului noin 300 kcal. Jospa tämä uusi mittari on tarkempi.

Syömiset ovat jääneet hieman vähille tänään, kun olen ollut liikkeellä suurimman osan päivästä. Kaloreita tähän mennessä noin 1500 kcal. Ei vain ole yhtään sellainen olo, että haluaisi enää syödä. Ei yksi matalakalorinen päivä varmaan maata kaada, eihän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti