24.8.2012

Ja vaaka näytti...

Herkuttelun jälkeen kävin tänä aamuna ensimmäisen kerran vaa'alla ja yllätyksekseni ei ollut tullut lisää painoa. Ei ollut kyllä tippunutkaan vaan vaaka näytti samaa 120,2 kg lukemaa kuin viime viikolla. Täytyy olla tyytyväinen.

Tänään olen hyötyliikkunut, ulkoillut lasten kanssa ja pomppinut tanssimatolla. Varmaan tunti vierähti musiikin tahdissa hypellessä, kun suoritin pelin haastetehtäviä. "Get 80 or more combo", "Get 700 000 points" jne. Mukavaa oli vaikka jalat nyt ovatkin ihan poikki. Tuntee ainakin jotain tehneensä.

Keksejä tuli taas syötyä välipalalla mutta en jaksa niistä nyt stressata. Liikuntaa on kuitenkin tullut ihan kivasti tänään.

6 kommenttia:

 1. Hei! Lukaisin blogisi läpi, ja oikeen hyökkää minun silmilleni tämä, sinä olet sokeririippuvainen. Niin kuin minäkin.

  Kokeilepa jättää hetkeksi kaikki viljat, siis kaura, ohra, ruis, vehnä, ja mitä muita "viljan tapaisia" on, quinoa, riisi, maissi, pavut jne, ja perunakin pois. Et menetä mitään, muuta kuin muutaman pienen hetken elämästäsi, vaikkapa aluksi viikko, ilman viljaa. Ole tarkkana tuoteseloisteissa, joka paikkaan ujutetaan viljaa.

  Syö tilalla salaatteja, vihanneksia ja hedelmiä, paljon lihaa äläkä pidä itseäsi nälässä. Jos sinulle tulee mielihaluja, syö vaikka hieman sipsejä, mutta älä sorru viljaan. Mielihalut menevät ohi.

  Ihmettelen jos et tunne muutosta olossasi, ainaisessa sokerinhimossa ja syöpöttelynhalussa.

  En ala saarnaamaan sinulle miksi sinun pitäisi näin tehdä, pyydän vain, kokeile. :)

  VastaaPoista
 2. Älä osta kaappiin keksejä.... Minä ainakin pystyn pitämään itseni kurissa kaupassa, mutta annas jos keksit tulee kotiin, turha toivo. Osta aluksi jotain tervellistä korviketta, vaikka kuivattuja aprikooseja tai jotain.

  VastaaPoista
 3. Kun jättää viljat pois, niin hetken päästä ei haittaa vaikka muut söisivät pitsaa tai suklaakakkua nenän edessä :)

  Meillä on aina leipää, keksejä, pastaruokia jne. Ihmettelen mielessäni miten kukaan voi syödä niitä, niistä tulee omituinen raskas olo, väsymys, ja silti jää valtava syöpöttelyn halu. Ennen jos päätin syödä kaksi hapankorppua, ei se jäänyt kahteen, kohta olin vetänyt niitä seitsemän. Enkä ollut siltikään tyytyväinen.

  Kuivatut hedelmät on tosiaan ihania naposteltavia, ja terveellisiä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillekin tulee raskas olo, toisille ei. Kokeilin tuota viljattomuutta sen kaksi viikkoa, enkä huomannut mitään eroa olossani. Joten omalla kohdallani makeanhimo oli aina väsymystä, nälkää tai janoa eikä varsinaista sokeririippuvuutta. Mutta ehdottomasti kannattaa viljattomuutta kokeilla, koska siitä voi myös olla apua.

   Itse syön viljatuotteita aina osana jotain ateriaa, en koskaan pelkästään esimerkiksi leipää päällystettynä juustolla ja margariinillä. Jos teen jotain pastaruokaa, syön yleensä puoli annosta pastaa yhdistettynä samankokoiseen annokseen kasviksia. Tämän lisäksi sitten se pastan lisäke, oli se sitten vaikka bolognesekastike ja salaatti. Olen kyllä vähentänyt hurjasti viljatuotteiden käyttöä, yleensä syönkin joko puuroa tai leipää päivän aikana, yleensä aamulla, ja aina yhdessä proteiiniin ja rasvan kanssa, kuten rahkan ja voisilmän.

   -Anna-

   Poista
 4. Anna, minäkin vähensin ensin viljatuotteet minimiin, ja hetken aikaa pystyin sinnittelemään noin. Kunnes aina ratkesin lopulta pahemman kerran, pitsaa, suklaata, keksejä, ihan mitä vaan, you name it. En siis pystynyt hillitsemään syömistäni, johtuen niistä pirun viljoista, enkä kohdistanut syöpöttelyä vain viljaa sisältäviin vaan ihan kaikkiin herkkuihin. Olin syöppö! Jotkut on herkempiä, yliherkkiä viljoille, voidaan puhua jo allergiasta. Mulla monet iho-ongelmat parani ja myös krooninen nuha, kun jätin viljat pois. Viljojen aiheuttama riippuvuus aivoissa on samaa tasoa opiaattien kanssa. Viljat sekoittavat hormonitoimintaa, ja siten myös nälänsäätelyä. Viljoja on todella monien erittäin vaikea syödä vain vähän, siksi olemme lihavia. En karta hiilihydraatteja tai mässäile rasvalla tai punaisella lihalla. En vain syö viljaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos neuvoista kaikille.

  En ainakaan vielä ole ajatellut alkaa millekään varsinaiselle "ruokavaliolle". Olen pienentänyt annoskokoja ja yritän pysytellä erossa herkuista.

  Ehkä jossain vaiheessa voisi tuotakin yrittää, jos muuten ei pysy mielihalut kurissa.

  Niin ja keksejä en ole ostanut vaan ne on ihan itse tehty. Kaupan kekseistä en edes pahemmin välitä, joten ne saisivatkin helpommin olla koskemattomina kaapissa.

  VastaaPoista