22.8.2012

Yksi päivä kerrallaan

Eilen en sortunut mutta tänään otin välipalaksi kaksi keksiä. Vain kaksi onneksi. Makeanhimo on kova, enkä oikein tiedä, millä terveellisellä tavalla sitä voisi tyydyttää.

Kaiken kaikkiaan nelisen tuntia olemme ulkoilleen lasten kanssa tänään. Hieman oli jo viileämpää mutta mukava ulkoilukeli kuitenkin. Parasta se, ettei ole heti hiki päässä, kun vähän kävelee. Puutarha vaan ei oikein tykkää kylmästä. Sipulinvarret ovat selkeästi ottaneet nokkiinsa.

Vaa'alla en ole edelleenkään käynyt. Perjantaina sitten tuomio, kuinka paljon herkuttelu heilauttaa painoa.

6 kommenttia:

 1. Hei!

  Kuulostaa siltä, että makeanhimo ja mielihalut vaivaavat sinua usein? Laihdutan itsekin, noin 40kg on ylipainoa, ja olen varsinainen makeahiiri ja pidän hyvästä ja rasvaisesta ruuasta.

  Syöthän tarpeeksi monipuolisesti? Ja pystytkö harrastamaan sinulle mieluisia asioita? Itse huomasin, että mielihaluihin auttoi säännöllinen ruokarytmi ja mieluisat harrastukset. Aloitin vuosia sitten lopettamani urheilulajin uudelleen ja uskaltauduin myös parin uuden harrastuksen (ei-urheilullisen) pariin :). Mukava ajanviete tuo mukanaan positiivista mieltä, eikä minun tarvitse enää hakea lohtua ja jaksamista ruuasta.

  Alla olevasta nettisivusta oli minulle myös apua. Kun ajatukset kiersivät jatkuvasti ruuassa, löysin helpostusta ko. nettisivun ajatuksista.

  http://reseptit.optimalperformance.fi/optimaalisen-ravinnon-periaatteet/

  Tsemppiä tavoitteeseen!

  Teveisin,
  Anna

  VastaaPoista
 2. Nuo mielihalut tuntuvat mulla menevän kausittain. Joskus voisi syödä pelkkää jäätelöä kun taas toisena aikana vain suklaata jne. Joskus taas ei tee mieli oikeastaan mitään makeaa. Mitään selittävää tekijää en keksi, koska syön kuitenkin muuten samalla tavalla.

  Normaalisti syön paljon kasviksia ja aika normaalia kotiruokaa (makaronilaatikkoa, perunamuusia ja kalaa/lihaa, kalakeittoa, hernekeittoa, riisiä ja kanaa, pastaa ja tomaatti-lihakastiketta yms). Leipää syön aika vähän mutta välillä syön puuroa tai mysliä + jugurttia.

  VastaaPoista
 3. Luin tuosta edellisestä kirjoituksesta, että mietit jos voisit olla huomioimatta niitä mielihaluja, ne menisi pois. Entäpä jos ottaisit toisenlaisen taktiikan? Kun mielihalu iskee, ajattelisit että "Jaahas, nyt tekee mieli suklaata. Selvä. Olenkohan syönyt tai juonut tänään tarpeeksi, miksiköhän tuo mielihalu minua kiusaa? Mitä voisin tehdä, ettei se iske enää uudelleen." Minulla ainakin nuo mielihalut voivat johtua monesta eri asiasta ja minulle on ollut hyötyä siitä, että olen opetellut tunnistamaan niitä eri tilanteita, missä ne iskevät.

  -Anna-

  VastaaPoista
 4. Tuo onkin hyvä neuvo. Kiitos. Pitää alkaakin kiinnittää enemmän huomiota, milloin mielihalut iskevät. Jos vaikka löytyisi yhdistävä tekijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ainakin makeaa tekee mieli, jos normaalia perusruokaa ei ole syönyt tarpeeksi ja säännöllisesti. Kun vatsa on täysi, ei makeaakaan niin tarvi. Yleensä makeaa tekee mieli tv:n ääressä, joten iltaisin voisi vaikka lähteä kävelylle tai tehdä jotain muuta toiminnallisempaa. Makeanhimoon syön itse reilusti hedelmiä: joko vesimelonia, tuoretta luumua tms. Ei se ongelmaa poista, mutta ovat hyviä naposteltavia ja antavat muuta ajateltavaa.

   Poista
 5. Tuon tv:n ääressä mussuttelun olen itsekin huomannut. Olenkin nyt syönyt porkkanaa tai kurkkua tuohon popsimisenhimoon. Makeanhimoa se ei ole kuitenkaan poistanut.

  Taatelit ovat myös yksi herkkuni. Niitä voisi syödä paljon, mutta taitavat myös sisältää aika paljon energiaa?

  VastaaPoista