17.10.2012

Päivä 1: Allevo tehostartin aloitus

Aamupaino oli 119,5 kg eli runsas kilo on tullut lisää äidin vierailun aikana. Oletettavasti siitä on ainakin osa nestettä. Onneksi painon pitäisi nyt lähteä kunnolla laskuun, koska tänään aloitin tuon tehostartin Allevon vähäkalorisilla juomilla ja keitoilla.

- Aamupalaksi mansikka-mustikka smoothie, jossa yllätyksekseni oli ihan aitoja marjoja seassa. Maku oli makea mutta ei imelä. Koostumus oli lievästi jauhoinen mutta kokonaisuudessaan ihan miellyttävä juoma. Tykkään.

- Lounaaksi peruna-purjokeitto, jossa jälleen ihan aitoa tavaraa. Maistui ihan normaalille keitolle. Sitä syödessä ei siis tullut yhtään olo, että syönpä tässä jotain vähäkalorista höttöä. Suolaakin oli sopivasti, vaikka hieman etukäteen jännitin, että onkohan turhan suolaista, kuten monilla normaaleilla valmisaterioilla on tapana. Huonona puolena hieman huono sekoittuvuus, koska kuumaa keittoa ei voi sekoittaa shakerilla ja lusikalla piti aika pitkään sekoittaa, ennen kuin jauhopaakut liukenivat kokonaan veteen.

- Välipalaksi exotic smoothie, joka oli omaan makuuni hieman etelänhedelmän hapokas. Ei missään nimessä pahaa sekään, en vain kauheasti välitä sitrushedelmistä yleensäkään. Koostumus jälleen hieman jauhoinen kuten marjasmoothiessakin.

- Päivälliseksi parsakaali-basilikakeitto couscousilla, joka jälleen ihan aidon keiton veroinen. Tämä oli kyllä todella hyvää. Olisin voinut samantien tehdä pari pussillista lisää, koska oli niin mun makuuni. Jälleen hieman vaikeuksia sekoittamisessa mutta nyt kun siihen osasi jo varautua, niin ei sekään ollut ongelma.

- Iltapalaksi suklaapirtelö, joka olisi voinut olla hieman makeampi. Ainakin tällaiselle sokerihiirelle kuin minä. Miellyttävä maku kyllä sellaisenaankin.

Olen todella positiivisesti yllättynyt Allevo-tuotteiden mausta. Odotin jotain juuri ja juuri alas pakottamalla meneviä litkuja mutta todellisuudessahan nuo ovat maukkaita. Voisin syödä/juoda noita ihan ilman laihduttamistakin. Ainoastaan tuo exotic smoothie saattaisi jäädä väliin.

Kaikkien muiden aterioiden kuin iltapalan yhteydessä olen lisäksi juonut 5 dl vettä. Tosin illan ja yön mittaan varmasti tulee vielä juotua se "iltapalan" 5 dl. Nestettä siis on tullut enemmän kuin tuo vähimmäissuositus 1,5 litraa. Myös light limua olen juonut noin lasillisen päivällä.

Ei ole ollut nälkä. Myöskin yllätys. Olin odottanut kurnivaa mahaa ja älytöntä mussuttamisen tarvetta mutta ei niin ei. Hyvä näin ja toivottavasti sama tahti jatkuu.

11 kommenttia:

 1. Hienosti siis lähti tehokuuri käyntiin :) Mukava kuulla. Ja eväätkin maistuvat, sehän on tärkeintä ,ei kai niitä muuten jaksaisi syödä!

  VastaaPoista
 2. Hmm...ihan kuin olisin lukenut mainosta..? Mansikka-mustikka smoothiessa on mansikkajauhetta alle 5 g. Mustikkaa vain nimeksi. Purjo-perunasosekeitosta on purjoa vain yksi prosentti eli vain nimeksi, ja perunaa vain peruna-aromina. Että ei voi kyllä puhua että olisi ehtaa tavaraa. Mutta jos sinulle maistuu tuotteet ja nälkä pysyy poissa, niin ilman muuta kannattaa kokeilla. Tsemppiä hirmuisesti kuurille! Ainakin tuossa vatsalaukku pienentyy, ja oppii tulemaan pienillä annoksilla toimeen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sanonut, että olisi pelkkää marjaa tms. Oli vain itsellenikin yllätys, että seassa oli ihan oikeasti marjaa yms. Olin siis odottanut, että maku tulisi pelkästään jostain esansseista ja juomat/keitot saisi pakottaa nenästä pitämällä alas. Tietänet mitä tarkoitan?

   En sen kummemmin ole lukenut sisältöluetteloita vaan kommentoin noita ihan omien havaintojeni pohjalta. Olen pahoillani, jos kirjoittamastani saa väärän kuvan.

   Kiitos tsempeistä. :)

   Poista
  2. Pakko vielä kysellä, tähän liittyen, että onko kaikissa ateriakorvikkeissa käytetty marjoja/kasviksia?

   En tiedä, mistä olen saanut päähäni ajatuksen, että "kaikki" olisi maustettu vain esansseilla tms keinotekoisilla makuaineilla/aromeilla. Voihan se olla täysin harhaluuloa mutta tuohon luulooni verraten kommentoin noita syömiäni korvikkeita.

   Poista
  3. Tuo ajatus on mullakin ollut mielessä että kaikissa on pitkä lista e-koodeja. Siksi kerkesin jo vähän innostua ja pakko oli käydä tarkastamassa onko aitoa tavaraa. Kyllähän 5 grammaa mansikkaa on tosi vähän yhtä pirtelöä kohden, omatekemään kun laitan 100-150 g. Mutta mikäs estää lisäämästä mansikkasurvosta noihin... Pisin jakso jonka olen ollut noilla pusseilla, oli 10 päivää, ja sain semmoiset kipeät suuret paiseet naamaani, että pakko oli lopettaa... Liikaa aromeja ja makeutusaineita. En myöskään voi syödä proteiinipatukoita, nekin puskevat ihosta läpi. Joku pussimerkki oli "luonnollisista aineksista", en muista mikä, mutta maku oli todella huono. Innostuin muuten purjo-perunasosekeitosta ja sitä tänään kokkailin, tosin porkkanaa oli myös mukana :) Että kiitoksia inspiraatiosta:)

   Poista
  4. Ikävää, että olet yliherkkä noille lisäaineille. Niitä tuntuu olevan nykyään vähän kaikessa.

   Kiva, että sait inspiraatiota ruokaan. :D

   Poista
 3. Tsemppiä kuuriin! Itse olen aikoinaan pudottanut kiloja VLCD- valmisteilla ja niillä pääsee hienosti alkuun. Kuurin jälkeen on hyvä lähteä ns. puhtaalta pöydältä luomaan uusia ruokailutottumuksia. Tarkkana kannattaa olla, koska niin helposti palaa vanhoihin ruokailu tottumuksiin.

  Tutustu bogiini http://laiskiaisentrimmaus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. :)

   Tarkoitus onkin kuurin jälkeen jatkaa laskemalla kaloreita ja uudistamalla syömisiä terveellisempään suuntaan.

   Poista
 4. seurailen mielenkiinnolla pussikuuria :) Paino lähteekin nyt viikon sisällä romahtaen alas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lähtee. Olisi tervetullutta kunnon pudotus. :D

   Poista