31.8.2012

Suunta on oikea

Vaa'alla kävin tänä aamuna ja lukema oli 119,6 kg. Viikossa siis lähtenyt 600 g.

Mieluusti olisin ottanut suuremmankin pudotuksen mutta pitää olla tyytyväinen, että on kuitenkin laskenut paino. Eilinen mässäily varmaan vaikutti osaltaan lukemaan.

Mittailin myös tänään ja tässä uudet lukemat (vanhat suluissa):
- Vyötärö: 105,5 cm (108 cm)
- Vatsa jenkkakahvat mukaanlukien: 148 cm (noin 150 cm)
- Vatsa navan kohdalta: 124 cm (130 cm)
- Reisi: 70,5 cm/69,5 cm (71 cm/70 cm)
- Olkavarsi: 41 cm/39 cm (41 cm/39 cm)

Mukavasti on vatsanseutu pienentynyt. Reisissä ja olkavarsissa ei pahemmin muutosta. Olen tyytyväinen.


Useasti olen kuullut, että pitää syödä riittävästi, jotta elimistö ei mene säästöliekille. Mikä sitten on riittävästi? Ateriankorvikkeita syömällä päivän kaloriluku jää niinkin alhaiseksi kuin 800 kcal. Onko se sitten riittävästi vai päteekö noin alhainen kalorinsaanti vain ateriankorvikkeiden kohdalla? Pitäisikö "oikeaa ruokaa" sitten syödä enemmän ja kuinka paljon?

Onkohan absoluuttista totuutta olemassakaan?

5 kommenttia:

 1. Riittävästi ruokaa on sellainen määrä, jossa aineenvaihdunta, hormonitoiminta ja vireystila pysyvät hyvinä. Paino putoaa, mutta ei tule ruokahimoja, älytöntä nälkää tai hirveätä väsymystä. "Säästöliekki" ei iske parin viikon, tai välttämättä vielä kuukaudenkaan päästä, mutta jos useamman kuukauden on alhaisella energiamäärällä kroppa alkaa säästellä myös vararavintoaan. Tuo energiansäästötilan syntymiseen vaikuttaa myös se paljonko sitä vararavintoa on.

  Suurin syy siihen, miksi alhaisilla kaloreilla ei kannata olla pitkään on se, että pienestä ruokamäärästä on aika mahdoton saada kaikki ravinteet ja ruoassa ne on kaikista optimaalisimmassa muodossa keholle käytettäväksi. Lisäksi keho alkaa käyttää ravinnoksi tärkeitä lihaksia kun sille ei tarjota energiaa tarpeeksi. Noita ateriankorvikkeita ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen painonpudotukseen kuin lääkärin valvonnassa.

  -Anna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja onnea pienentymisestäsi :)

   -Anna-

   Poista
 2. Kiitos onnitteluista. :)

  Ihan heti ei siis pitäisi säästöliekin mulla iskeä. Vararavintoa on riittämiin.

  Jos elimistö menee säästöliekille, niin miten aineenvaihdunnan sitten saa takaisin normaaliksi?

  VastaaPoista
 3. Syömällä tarpeeksi ja hyvin. Voi käydä niin, että kiloja tulee nopeasti lisää, mutta monesti se on vain kudoksiin sitoutunutta nestettä. Pitemmällä aikavälillä paino voi ensin nousta, mutta se tasottuu kyllä kun kehoa ravitsee. Jojoileminen on pahinta, siinä voi kehon toimintaa sekoittaa todella pahasti. Yleensähän kuulee sanottavan, että ensimmäinen painonpudotus on se helpoin :).
  Itse toteutan (ja suosittelen muillekin) taktiikkaa, jossa noudatan sellaista ruokavaliota, jota voin pienin muutoksin noudattaa myös painonhallintavaiheessa. Eli periaatteessa syön kaikkia sellaisia ruoka-aineita nytkin, mitä sallin itselleni myös laihduttuani. Herkuttelen nyt harvemmin, mutta todellisuudessa pyrin siihen, ettei minun tarvitsisi herkutella ollenkaan. En kiellä, mutta mietin, että onko se nyt sellaista mitä haluan ja voisinko tehdä jotain muuta saman tunteen saamikseksi. Lisäksi testaan ja etsin sellaista minulle sopivaa ruokavaliota, jossa olisi hyviä makuja, terveellisyyttä ja hyvää oloa.

  -Anna-

  VastaaPoista