5.9.2012

Flunssaa pukkaa

Viime yönä flunssa sitten nappasi minutkin syvimpiin syövereihinsä. Kettu ja muut metsän elikot ovat siis olleet mietteissäni tämän päivän. Heikosta olosta huolimatta oli pakko hoitaa asioita ja olin liikenteessä koko päivän. Kyllä ulkoilma teki hyvää, kipeänäkin.

Lähes koko päivä jalkojen päällä ja siltä kyllä tuntuukin. Jalkakylpy olisi tervetullut mutta jää nähtäväksi, saanko aikaiseksi. Väsyttää meinaan niin paljon, että nukahtaisin varmaan saman tien, kun pääni tyynyyn laskisin. Nuorin lapsista taas on sitä mieltä, että nyt ei ole vielä nukkumisen aika. Eiköhän kuitenkin pian uni voita pienelläkin.

Useasti on tullut mietittyä, miksi en aloittanut laihduttamista jo aiemmin. Ennen lapsia olisi aika ollut helpommin irrotettavissa liikkumiseen ynnä muuhun. Nyt tuntuu, että aina jossain välissä pitäisi ehtiä tekemään jotain oman hyvinvointinsakin eteen. Usein vaan se lasten kanssa touhuilu menee omien intressien edelle.

Olen toki löytänyt joitain arkeenkin sopivia liikkumistapoja, kuten aktiivisempi touhuilu lasten kanssa puistossa (penkillä istumisen sijasta) ja kulkemisen kävellen bussin sijasta. Mitäs muita liikunnan muotoja kiireisen pikkulapsiajan arkeen saisi sovitettua?

8 kommenttia:

 1. Jalkakylpy... sellainen kuulostaisi niin mukavalta täälläkin :) Tai jalkahieronta. Pitää pyytää miestä :)

  Itselläni ei ole lapsia, mutta olen hoitanut useita lapsia kokopäiväisesti ja useimmiten pystyin ihan hyvin "kuntoilemaan" työpäivänkin ohessa, kun joka päivä vaan menee lasten kanssa ulos ja tosiaan touhuaa itsekkin mukana. Jos on pieniä niin vaunulenkille, sinulla tosin taisi olla useampi ja ei niin pieniäkään? :)

  Sisällä voi myös laittaa vaikka musiikin soimaan ja tanssia, taikka jumppamatto lattialle ja voimistella pienten kanssa :) Lapsia voi käyttää painoinakin ;)

  VastaaPoista
 2. Kaksi lasta ja edelleen isompikin osittain vaunuissa. Ei vaan enää kauheasti niissä viihdy.

  Olen muutaman kerran koittanut tehdä jotain lihasliikkeitä lattialla mutta samantien ovat molemmat lapset kiipeilemässä päälle, joten ei siitä tule oikein mitään. Ehkäpä sitten kun ovat hieman vanhempia ja ymmärtävät, ettei päälle voi kiivetä.

  Ovat vielä täysin vahdittaviakin, joten toiseen huoneeseen lihasliikkeitä tekemään meneminen tai vaikka stepperin tai tanssimaton käyttö eivät onnistu.

  Aika aikansa kutakin. Kyllä tämä vaihe menee ohitse aikanaan.

  VastaaPoista
 3. Sellainen painava hulavanne on kiva, sen pitäisi kiinteyttää vyötärönseutua. Mukana tuli jumppavideo, jolla saa jumpattua hien pintaan ja jalat kipeiksi. Vatsatreeniä, punnerruksia, käsipainojen nostelua, jalkakyykkyjä...kotona saa tehokkaan jumpan tehtyä, eikä tarvitse maksaa punttisalista, saati miettiä kuka hoitaisi lapsia. Lapsista on äärimmäisen hauskaa kun äiti puuskuttaa posket punaisena. :)

  VastaaPoista
 4. Tuollaisesta en ole kuullutkaan aikaisemmin. Pitää katsella netistä lisätietoja. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 5. Mulla täällä nyt ei ole kuin yksi 12kk vanha ipana, mutta meillä hyötyliikuntaa on ollut se kun aamulla nappaan ipanan rintareppuun ja koirat hihnaan ja lenkille. Sitten takas sisälle ja ipana vaunuihin ja puistoilemaan. Noin pienen kanssa se kylä on vielä aikalailla pelkkää tönöttämistä siellä. Sitten takas kotiin. Päikkäreitten jälkeen ipana taas mukaan ja lähdetään kävellen kauppaan, illalla vielä lenkille koirien kanssa niin että ipana jää isänsä kanssa kotiin. Tässä ehkä se rankin hyötyliikunta on sitä että asutaan kolmannessa kerroksessa, ei hissiä, lapsi ei nyt tosiaan kävele vielä itse portaita ylös, joten siinä varmaan kuluu ihan kivasti kun tuota mötköä raahaa monta kertaa päivässä raput ylösalas ja välillä kauppakassit toisessa kädessä:D On sillä varmaan jotain tehoa olla, sillä heinäkuun puolesta välistä vaaka näytti tänään aamulla -10kg:) (on tietty ruokavaliollakin ollut osansa.) Vielä olisi 20kg jäljellä.. Mutta tätä sun blogia on ollut kiva lueskella samalla kun itsekin laihduttaa.. Kiitos siis sulle kivasta blogista!:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos mukavasta kommentistasi. :)

  Varmasti tulee hyötyliikuntaa noissa portaissa. Me asuimme aiemmin luhtitalon toisessa kerroksessa. Siinä olikin puuhaa, kun kantoi kaksi lasta ja vaunut alas ja ylös. Siihen vielä kauppakassit ja hoitolaukku niin kierroksia sai tehdä aika monta. Onneksi muutimme sieltä pois.

  Sulla on tippunut paino tosi nopeasti. Onnittelut.

  VastaaPoista
 7. Heippa, löysin blogisi ja lueskelin sen läpi. Tsemppiä kovasti matkaasi. Itse olen varmasti maailman huonoin liikkuja. Toisaalta olen antanut sen itselleni anteeksikin...jos se ei vaan ole oma juttuni. Itselläni on vielä paljon kiloja tiputettavana, joten tässä vaiheessa ruokavalio vielä ratkaisee. Lähempänä normaalipainoa varmasti liikunnan merkitys korostuu jotta saa kiloja tippumaan ja kuitenkin syötyä sopivasti :)

  VastaaPoista
 8. Mä olen myös kovin laiska liikkuja tai ainakin siltä itsestä tuntuu. Ruokavaliolla on varmasti suurempi merkitys omassakin projektissani.

  Ilman liikkumista ymmärtääkseni voi helpommin jäädä laihtuessa ylimääräistä nahkaa yms, joka taas voi altistaa bakteeri-infektioille ihon hautuessa poimuissa. Siksi olen koittanut liikuntaakin edes hieman lisätä.

  Tsemppiä sinullekin omaan projektiisi. :)

  VastaaPoista