17.9.2012

Viikonlopun kuulumisia

En ole koko viikonloppuna ehtinyt koneelle lähes ollenkaan.

Koko lauantai tosiaan oltiin reissussa. Lähtö oli aamulla puoli viiden aikaan ja takaisin kotona oltiin illalla kymmenen aikaan. Kotiin päästyä samantien nukkumaan ja aamulla tulikin miehen ystävä kylään koko päiväksi. Siinä siis meni sunnuntaikin rattoisasti.

Syömiset menivät niin penkin alle kuin vaan voi mennä. Liikuntaa kyllä tuli, sillä lauantaina ei paljoa paikallaan oltu junamatkoja lukuunottamatta. Niin ja kyllähän siellä junassakin touhuttiin.

Huomenna olisi sokerirasitus. Edellisessä raskaudessa oli raskausdiabetes ja nyt sitten kontrolloidaan. Lisäksi tuli postissa kutsu tutkimukseen, jossa kartoitetaan ruokavalion ja liikunnan vaikutuksia äidin ja tulevien lasten terveyteen, jos siis äidillä on ollut rd jossain raskaudessa. Tietysti ilmoitin halukkuuteni osallistua ja siihenkin tarvitaan tuo sokerirasitus, jotta ei ole ainakaan vielä tyypin 2 diabetesta. Saa siis nähdä, pääsenkö tutkimukseen.

2 kommenttia:

 1. "Syömiset menivät penkin alle" - tuo on niin tuttua mulle, ennen kuin jätin ensin viljat pois, sitten karkit pois, ja sen jälkeen vielä kaiken muunkin sokerisen pois lukuunottamatta paria hedelmää päivässä, porkkanaa ja bataattia, jotka ei oikeastaan kuulu karppaukseen.
  Ja voi autuus tätä oloa, olen virkeä ja ei mitään himoja mihinkään ruokaan. Leivon perheelleni ja meillä muut syö karkkia ja pitsaa. Ja oikeasti, minä syön paremmin kuin muu perhe, herkullista ruokaa, kevyttä ja raikasta, mutta sellaista jolla lähtee nälkä!

  Joillakin ihmisillä on hiilihydraattiriippuvuus. Suurin osa lihoo juuri tuosta syystä. Kukaanhan ei itseään tahallaan lihota ylipainoiseksi. Tuskin kukaan haluaa olla lihava. Se on riippuvuus ja sairaus siinä kuin alkoholismikin, kun ei voi hallita syömisiään. Ei meissä lihavissa ole mitään vikaa, vika on vääränlaisessa ruuassa, tarkemmin sanottuna hiilihydraateissa.

  Kokeilepa heittää ensin viljat pois, älä yritä laihtua, vaan kokeile vaan miltä tuntuu ilman viljaa. Siitä se lähtee, kun vierottaudut lopulta hiilareista, painonpudotus on dramaattinen. (Itsellä 8 kg viikossa)

  Mutta tsemppiä nyt ryhtiliikkeeseen miten ikinä sen teetkin, viime pudotus oli hyvä, kun puoli kiloa viikossahan on se paras tahti! :)

  VastaaPoista
 2. Nyt kun olen tarkemmin seurannut syömisiäni, niin huomasin, että kuukautisten aikaan tulee aina syötyä ihan mitä sattuu.

  Onhan kyllä tuo hiilihydraattihommakin mahdollinen. Ihan karppaamiseen en ainakaan tällä hetkellä oikein lämpeä.

  VastaaPoista