25.9.2012

Lisää kävelyä

Kaiken kaikkiaan taisi tälle päivälle tulla 4-5 km kävelyä. Pääasiassa hyötyliikuntaa mutta jäin myös aikaisemmalla pysäkillä bussista, jolloin kävelymatka kasvoi.

Syömiset ovat jääneet aika vähälle. Alle 1000 kcal näyttää laskuri. Osasyynä pitkät päikkärit, jotka otin miehen tultua töistä. Viime yönä jäi unet vähälle, koska pikkumies on jälleen kovin tukkoinen ja heräsi pitkin yötä. Taidan keittää teetä ja tehdä jotain syömistä vielä tähän illalle, niin menee kalorit sitten lähemmäs suositusta.

Kalorilaskenta on muuten aika mielenkiintoista. Ennen kaloreihin ei kiinnittänyt ollenkaan huomiota mutta nyt tulee ajatelleeksi, jos harkitsee vaikka kananmunan paistamista, että siinä on sitten vajaa sata kcal tai leipää tehdessä, että päällyksineen siitä pläjähtää noin 150 kcal.

Olen myös alkanut vertailemaan mielessäni, että söisinkö pari leipää vai annoksen kotiruokaa, kun kalorit ovat samat. Yleensä se sitten menee siihen, että sitä leipää ei viitsi syödä, kun ne kalorit voi "käyttää paremminkin". Mieli siis käy kauppaa ruokien kaloreilla.

Onko teillä muilla käynyt vastaavasti kalorilaskennan alussa ja loppuuko se koskaan?

2 kommenttia:

 1. Kävin sun mulle jättämän kommentin jälkeen katsomassa millanen blogi sulla on, ja jäänkin lukemaan :)
  Nyt kun sais vielä aikaseks lukea noi sun kaikki vanhemmat tekstit, niin tietäs vähän missä sä menet :) Hyvältä kuitenkin vaikuttaa! :D

  Mä en ajattele ihan noin tarkkaan kaloreita, mutta kyllä mä yleensä jonkun sellasen tuotteen kohdalla jonka arvioin sisältävän paljon kaloreita, luen aina sen energiataulukon. Joskus muistakin tuotteista.
  Samoin oon oppinu jo paljon paremmin katsomaan, että kaikkia ravintoaineita tulis tarpeeksi päivän aikana. Eihän se vielä ihan nappiin aina mene, mutta tosi paljon parempaan suuntaan.

  Eipä kait siinä mitään ongelmaa ole, vaikka loppuelämänsä tiedostaa ne kalorit :) Ellei sitten mee jokaiselle vastaantulijalle sanomaan, että tiesitkö paljon tossakin hampparissa on kaloreita? ;)

  VastaaPoista
 2. Ei kyllä tulisi mieleenkään alkaa muille selostamaan heidän nauttimiaan kaloreita. :D

  Matemaattisena ihmisenä sitä jotenkin jumiutuu laskemaan kaikkea turhaakin. Onneksi tuosta kalorilaskennasta voi olla oikeasti hyötyäkin.

  VastaaPoista