17.4.2013

Jälleen ruokapäiväkirjaa

Aloitan ruokapäiväkirjan nyt ja lisään sitten illan syömiset jossain vaiheessa:
- muromysliä (200 kcal)
- rasvatonta maustamatonta jugurttia (noin 3 dl eli 120 kcal)
- Allevon suklaapirtelö (110 kcal)
- 250 g vihannessekoitus (100 kcal)
- 200 g raejuustoa 2 % rasvaa (vajaa 200 kcal)
- iso pala savusiikaa (500 kcal)
- 3 kpl isoa porkkanaa (70 kcal)
- vähän lisää savusiikaa (200 kcal)
- iso kuppi teetä maidolla (50 kcal)
- iso banaani (130 kcal)
- mustikoita (30 kcal)
- 250 g maitorahkaa 0,2 % rasvaa (150 kcal)

Savusiian kaloreita oli aika vaikea arvioida, sillä en punninnut syömääni annosta. Sitä oli joka tapauksessa iso määrä, joten uskoisin tuon 500 kcal olevan aika lähellä totuutta.

Joku paremmin kaloreihin perehtynyt voi kertoa, osuuko arvio edes lähelle totuutta. Savusiika painoi pakkauksen mukaan noin 800 grammaa ja söin siitä noin puolet tai hieman yli. Tämän perusteella arvioin kalorimääräksi tuon 500 kcal, sillä kalorilaskurin mukaan savusiika sisältää 118 kcal/100 grammaa. Nyt aloin kuitenkin miettiä, koskeeko tuo kalorimäärä kalan syötävää osuutta vai kalaa kokonaisuudessaan. Osaako kukaan sanoa?

---------------------------------------------------------------------
Lisätty loput syömiset. Kokonaiskalorit arvion mukaan 1860 kcal. Hieman siis yli suosituksen (1600-1800 kcal) mutta tuo kala on vaan niin hyvää. Jos nyt siis olen kalorit tuon kalan suhteen arvioinut edes lähelle totuutta.

Mainittakoon vielä, että purkan kaloreita en ole merkinnyt, sillä sitä kuluu keskiarvoisesti 2-4 palaa päivässä eli 4-8 kcal.

4 kommenttia:

 1. Mä jskon että ne kalorimäärät lasketaan siis kalan lihan painosta, ei niinkään luista. Muutenhan broilerinkoivessakin laskettaisiin ne luut mukaan:) syötkö sä vain yhden aterian vai korvasikontoi Allevo? Näyttää ihan hyvältä:)

  Onkohan siinä muromysliss enemmän sokeria ja kaloreita kun tavallisessa? Tykkään siitä itsekin, kai sitä voisi joskus kokeilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Broilerinkoivelle on usea vaihtoehto kaloritaulukoissa. On sellaisenaan, nahattomana jne. Siksi mietinkin, miten tuon kalan kohdalla mahtaa olla. :D

   Söin siis tuon raejuuston + vihannessekoituksen omana ja kalan + porkkanat omana "ruokanaan".

   Muromyslissä on varmasti enemmän sokeria kuin normaalissa myslissä. Määriin en ole sen enempää perehtynyt. :D

   Poista
 2. Tämähän on hyvä ruokapäivä, parannusta edelliseen. Kalan kaloreita ei kannata murehtia, minusta kala on niin terveellistä että mitä enemmän syö sen parempi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla syömiset menee enemmänkin tämän päivän mukaan normaalisti. Menot välillä sekoittavat pakkaa. :D

   Poista