22.4.2013

Kadonneen motivaation metsästys

Jos olisit motivaatio, niin minne piiloutuisit?

Jotenkin tämä pitkä sairastelu on ajanut motivaationi jonnekin karkuteille. Pitäisi saada se taas kiinni ja päästä projektin kyytiin paremmin. Nyt alkaa onneksi olo olla jo sen verran hyvä, että voisi jo harkita liikunnan uudelleen aloittamista. Olen siis toki käynyt kävellen lähikaupassa jne mutta en mitään raskaampaa liikuntaa nyt ole vielä harrastanut.

Tuntuu vaan, että energia on poissa. Liikunta varmasti toisi lisää energiaa mutta sen aloittaminen ei nyt kiinnostaisi yhtään vaikka aikaisemmin todella kärsin liikkumattomuudesta. Omituista kerrassaan, miten mielialat muuttuvat.

20 kommenttia:

 1. Mä oon huomannu että innostun kun käyn kirjastosta lainaamassa kunto-/ laihdutuslehtiä ja luen niitä. Ja näin keväällä esim. uudet lenkkarit toimii mulla! Nyt vaan otat ittees niskasta kiinni ja lähdet ulos ni kyllä se siitä lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että motivaatio varmaan löytyisi, kun vaan saisi itsensä taas liikkeelle. :)

   Poista
 2. Näinhän se on, kuten Keiju itte tuossa just sanoi. Liikunnasta tulee äkkiä riippuvaiseks, kun vaan saa ittensä jonkun kerran ensin pakolla liikkeelle. Sitten tulee se piste, että kärsii, kun ei pääse liikkumaan. Ite varmaan parhaiten keksit myös sen, mikä sut saa liikkeelle. Mikä on sun lempilaji? Tanssimatolla tanssit ainakin tuolla aikasemmin ahkerasti. Onko matto kääritty rullalle? ;)

  Nää ihanat kevätilmat vois myös motivoida liikkumaan. Sinivuokot kukkii jo! Jonkun fb-kuvissa on näkynyt valkovuokkojakin. Asuitkos pk-seudulla? Kuules, mä luulen, että motivaatio vois hyvinkin piileskellä jossain merenrannan ulkoilualueella! Ja mäpä keksin sulle viikonlopuks kevätpiknik-menun koko perheen kanssa vietettäväks!Ulkoillessa tulis sekä liikuntaa, että rentoutumista ja perheen kanssa oleilua.
  Voit valita kohteen näistä
  http://www.visithelsinki.fi/nae-ja-koe/aktiviteetit-helsingissa/ulkoilualueita-
  helsingissa

  lasten kanssa helpointa olisi mennä ehkä jossain, jossa voi kulkea rattaiden kans. Tai sit lapset reppuselkään, jolloin saa vielä enemmän liikuntaa. Lähtekää koko päiväksi. Välillä kävellen, välillä vaan oleillen. Vaikka hippaakin vois lasten kanssa leikkiä ;) luontoa voi ihastella ja kuvata.

  Nuotiolla menuna voisi olla vaikka loimulohta http://fi.scoutwiki.org/Loimulohi
  ja vaikka kasvisnyyttejä, salaattia, tikkusämpylää, hedelmiä. Hyvää ja terveellistä. Ai että mulla tulee jo vesi kielelle... ;)

  (Aamulla ennen retkeä tietty puurot ja maidot kaikille)

  Päivän liikunta-, luonto-, ja nuotioretken jälkeen voisi kotona vielä kokeilla sitä tanssimattoa, jos virtaa riittää vielä. Veikkaan, että ei riitä. Siispä rentoutuksen vuoro. Sauna, ja saunan jälkeen vaikka joku ruokaisa salaatti (tonnikala-, broileri-, kinkkujuustosalaatti tms) ja Vichy-vettä. Jälkkäriks hedelmäsalaattia. Lasten nukahdettua vielä joku ihana rentoutus-cd soimaan.

  **
  Seuraavana päivänä voit kuulostella, joko luonto kutsuu uudelle retkelle? Vai tekisikö mieli kokeilla tanssimattoa? Ehkä vaikka parvekkeella, että saa sitä raitista ilmaa ja linnunlauluakin samalla. Vai tekisikö enemmän mieli lähteä vaikka vaunukävelylle jonnekin ostoskeskuksiin? Sellaisestakin urheilulajista olen kuullut, kuin OSTOSKESKUSLENKKEILY ;)

  **

  No, joko tämä motivoi Possumunkin kahvikuppien verran? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkumiseen ehkäpä. Tosin viikonloppuretkestä on turha haaveillakaan. Se saattaa onnistua sitten, kun on tosissaan kesä. :D

   Yhtenä päivänä viikonloppuna olen yksin lasten kanssa ja toisena ilman lapsia. :D

   Menua pitää siis vielä hioa.

   (Selvennökseksi muille, että Possu yrittää motivaation metsästämisellä ja viikonloppumenun suunnittelulla päästä omasta rangaistuksestaan eroon.)

   Poista
  2. P.S. Vichyä ja kinkkua en nauti lainkaan.

   Poista
 3. Mitkä ne sun ruokarajoitteet on? mee lasten kanssa ostoskeskuslenkille ja ilman lapsia luontoretkelle. Voisit pyytää sinne vaikka kavereitakin mukaan. Kavereitten kans vois kokata nuotiolla jotain herkkua. Jos ei kala maistu, niin voi siellä lihaakin paistaa.

  Kotimenuksi joku ihana (mahdollisimman rasvattomaksi paistettu) pihvi herkullisen salaatin kans. (ite laittaisin esim. lehtisalaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, salaattijuustoa, viinirypäleitä, vähän suolapähkinöitä) vettä. Toisella aterialla se ruokaisa salaatti. Välipaloina vaikka kerran sitä rahkaa, josta niin tykkäät, ja toisen kerran purkki raejuustoa. Aamulla tietty puuroa (mehukeiton/hillon/voisilmän kans tai mitä vaan keksit lisukkeeks) Illalla vaikka ruisleipä kinkun, kurkun ja tomaatin kera sekä lasi maitoa. Ja omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Syö jossain vaiheessa niitä vaikka kaksi, että pääset flunssasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihvi salaatin kera kuulostaa hyvälle! Tosin tuosta jää pois tomaatti, paprika, salaattijuusto, viinirypäleet ja pähkinät. :D

   Paprikaa ja ulkomaista tomaattia en voi syödä, salaattijuustosta en tykkää ja muut eivät kuulu salaattiin. Pähkinät voin kyllä syödä erikseen. Viinirypäleistä en oikein välitä. Kuten sanoin, RUOKARAJOITTUNUT. :D

   Poista
  2. Ootpa tosiaan! Mutta toi oli vain esimerkki, voit tehdä ihan sellaisen salaatin, mihin oot tottunu.

   Poista
 4. Nyt vasta luin, ettet nauti vichyä ja kinkkua. Jätetään siis leivältä kinkku pois. (Halutessasi voit korvata kinkun kananmunalla, mutta käyhän pelkkä kurkku ja tomaattikin päällisiksi.) Ja Vichyn tilalle vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juu ja omenoitakin tulee syötyä kovin harvoin...Ne kyllä onnistuvat. :D

   Poista
 5. Ja kalankin voi paistaa kotiuunissakin, jos tykkää kalasta ja jos se nuotiolla on liian hankalaa.

  VastaaPoista
 6. Äs, nyt mun oma ruokamotivaatio heräsi. Kun oliskin nuotiolla paistamassa loimulohta.

  VastaaPoista
 7. Tuleeko noista se sopiva kalorimäärä? Suositus mulle on 1600-1800 kcal. :D

  VastaaPoista
 8. En tiä. Mä ite en laske koskaan kaloreita. Syö 6 kertaa päivässä, 2-4 tunnin välein. 2 kunnon ateriaa, toisella se liha- toisella kala. Tai vaikka molemmilla se pihvi, jos et kalasta tykkää. Liha- tai kalapala saa olla n. 100 grammaa. Salaattia mielin määrin. Syö sen verran, että olo on hyvä, ei ähkyyn asti. Jos sulla ei oo nälkä sen 2-4 tunnin päästä uudestaan, oot syöny edellisellä aterialla liikaa.

  Mä oon luova kokki niin ruuanlaitossa kuin laihduttamisessakin. Ei tarkkoja määriä, vaan näppituntumalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on paha tapa syödä ensimmäisen kerran vasta 3-4 aikaan päivällä, kun ei vaan ole nälkä/tee mieli syödä. Tästä yritän opetella pois. :D

   Poista
 9. No niih, nyt innostuin tutkimaan kalorilaskuria, joten tässä tulee menua :

  Aamupala :
  Kaurapuuro, vesi, suolaa (Fineli) 300 g 141 kcal
  Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen 66 kcal
  Leipä, ruispalat (Vaasan) 27 g pala 58 kcal + oivariini 5 g 28 kcal

  Lounas :
  Uunilohi (Juvenes), annos 150g 229 kcal
  Salaatti ilman kastiketta (kurkku, tomaatti ym.) 300 g 39 kcal
  Leipä, ruispalat (Vaasan) 27 g pala 58 kcal + oivariini 5 g 28 kcal
  Juomaksi vettä

  Välipala :
  Rahka, marja-hedelmä, rasvaton, keinotekoisesti makeutettu (Fineli) 91 kcal

  Päivällinen :
  Naudan lehtipihvi, Snellman (1kpl) 88 kcal
  Salaatti ilman kastiketta (kurkku, tomaatti ym.)39 kcal
  2 perunaa 72 kcal
  juomaksi vettä

  Välipala :
  Jäätelö, kermajäätelötuutti (Fineli) 115 g 255 kcal

  Iltapala :
  Salaatti, broileria salaattipedillä, vihanneksia, fetajuustokastike (Fineli) 200g 220 kcal
  Appelsiinimehu, Tropicana Pure Premium, sis.hedelmälihaa 200 kcal

  Yhteensä 1611 kcal

  Eli aikas paljon näköjään saa syödäkin tuohon kalorimäärään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maito jää pois, margariini vaihtuu ja fetaa en syö. Muuten kuulostaa hyvälle. :D

   Poista
 10. argg, ja sit se kaupunkipäivän menu, jonka kerran jo kirjasin ja sit kadotin... Joten koko urakka alusta...

  aamupala kotona :
  Kaurapuuro, vesi, suolaa (Fineli), maitolasi, Ruisleipä, Vaasan ruispalat, yksi pala 27g (toinen puolisko), oivariini. aamupalan kalorit : 227 kcal

  ennen kaupungillelähtöä : Jauhelihakeitto keittojuurekset, peruna, sika-nauta (Fineli)+ vesi 219 kcal

  välipalana kaupungilla banaani 101 kcal

  ruuaksi kaupungilla : Subway paahtopaistisub 15cm 1 annos=235g 283 kcal + vettä

  herkkupala kaupungilla : Pehmisannos, Hesburger, (annos 130g) 181 kcal

  kotona illalla : Salaatti, tonnikalasalaatti, makaroni, vihersalaatti, herne-maissi-paprika (Fineli),Vaasan ruispalat 1siivu, maito, rasvaton 337 kcal
  Marjarahka (Oma valmiste), annos 150g 228 kcal

  Herkkupäivän kalorit yhteensä 1642. Aterioiden paikkoja saa vaihdella oman ohjelman mukaan.
  Huh, kyllä mä oon nyt niin kovan urakan tehny, että mielestäni ansaitsen kahvittomat päivät jo anteeksi. Myöhästyn kohta jo omasta menustani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jauheliha muuttuu paistijauhelihaksi ja muuten samat kuin aikaisemmassa. :D

   Olet ansainnut kahvittomien päivien anteeksiannon. Kiitos ja kumarrus. :D

   Poista