6.10.2012

Vartalon malli ja oma peilikuva

Eilen Eliltä saamani kommentti: "Vau, sinulla on muuten aika upea vartalonmalli, nimittäin kapeampi vyötärö ja leveämpi lantio :)", sai minut miettimään enemmänkin vartaloni mallia ja sitä, miten itse kroppani näen.

Lantioni on tosiaan leveä ja huomattavasta ylipainosta huolimatta vyötärö löytyy. Yläruumiini on suhteellisen pieni ja kyynärvarsistani voisi ajatella minun olevan hyvinkin hoikka. Suurin osa painosta mulla tuntuukin kertyvän takamukseen ja reisiin sekä raskauksien jälkeen enenevässä määrin myös vatsaan. Pohkeenikin ovat toki isot mutta reisiin verrattuina suhteellisen kapeat.

Takamuksestani/lantiostani en ole oikeastaan koskaan tykännyt. Vaikea löytää pitkiä paitoja tai takkeja, kun yläosa on muutamaa kokoa pienempi kuin alaosa. Niin ja onhan tuosta takamuksesta saanut niin paljon ikäviä kommentteja jo ala-asteella kuulla, että ei siihen varmaan enää koskaan osaa suhtautua "sopivana". Oli se sitten iso tai pieni.

Jännää, että rintavarustukseni koko ei tunnu muuttuvan. Ylipainoa tai ei niin rintani ovat aina pienet. Eipä tuo minua enää kauheasti haittaa. Oikeastaan olen jopa helpottunut, ettei tarvitse kovin painavia meloneita mukanaan kannella, koska ne voivat aiheuttaa paljonkin kipuja yläselkään. Toki rinnat voisivat pikkuiset muhkeammat olla mutta kärpäslätkäsukuun syntyneenä en ole yllättynyt niiden pienuudesta.

Mitä sitten vartaloltani toivoisin? Olen varmaankin sen verran realisti, että mulle riittäisi, kun koko kroppa kaikkineensa olisi pienempi ja keveämpi. Lisäksi alaosan ja yläosan välinen epäsuhta saisi pienentyä eli alakropasta saisi lähteä senttejä reippaammin kuin yläkropasta. En ole aikuisiällä ollut koskaan hoikka tai edes normaalipainoinen, joten tuon kummallisempia toiveita en ole vielä ruumiilleni asettanut. Varmaan projektin edetessä voi tulla lisää erilaisia tarkempia toivomuksia.

4 kommenttia:

 1. Minäkin olen ylävartalostani aika pieni, varsinkaan rintoja ei löydy!:D

  Toivoisin, että minulla olisi vähän isompi ero vyötärön ja lantion välillä, juuri kuten sinulla. Mutta tuskimpa se nyt tästä hirveästi muuttuu, ellei jollain poppakonstilla vyötäröstä saa enemmän senttejä kadotettua lantioon verrattuna :D

  VastaaPoista
 2. Entisaikoina (ja jotkut harvat vielä edelleenkin) muokattiin vartalosta tiimalasimallista kireillä korseteilla. Ei käsittääkseni kovin helppoa saatikka kivutonta mutta olen joskus törmännyt aiheeseen kuvien kera ja oli kyllä osa suoraan sanottuna sairaan näköisiä.

  VastaaPoista
 3. Oon aika paljon blogissanikin avautunut aiheesta ja kärsinyt ties kuinka kauan. Mutta ruumiinrakenteelle voi tehdä jotakin ja helpompaa se loppujen lopyksi on niin kun se vyötärö on luonnostaan olemassa. Ja itselläni on niin, että nyt kun muutosta on alkanut huomannut niin se ylä- ja alavartalon eriparisuus ei tunnu niin isolta ongelmalta kun joskus on tuntunut

  VastaaPoista
 4. Tietyille jutuille ruumiinrakenteessa ei kovin helposti voi tehdä mitään. Esimerkiksi luuston muokkaaminen vaatii korsettimaisia tehotoimia pitkän aikaa tai sitten ihan leikkauksia.

  Pehmytkudoksia sitten onkin eri muokata mutta rajansa on niidenkin muokkaamisella. Lihaksia voi kasvattaa ja kiinteyttää tietyistä kohtaa saavuttaakseen halutunlaisia vaikutuksia mutta ei sekään kaikkeen auta.

  VastaaPoista