31.10.2012

Jatkuva puputtamisenhalu

Miten tästä jatkuvasta puputtamisenhalusta pääsee eroon? Jäi päälle noista monta päivää kestävistä juhlista hirveä mussutus, ja paino on varmaan saavuttanut jo alkuperäiset lukemat. En edes uskalla käydä vaa'alla pettymässä.

Tänään aloin kirjoittaa liikuntapäiväkirjaa tutkimukseen liittyen ja pari merkintää kertyi. Kävelyä kaksivuotiaan tahtiin rattaita työnnellen kilometrin verran ja sitten toisten rattaiden pesu, jossa tuli ihan lämpö päälle.

Tänään on kyllä ollut kumman energinen olo koko päivän. Johtuu varmaan siitä, että heti aamupalan jälkeen lähdimme käymään läheisessä avoimessa päiväkodissa, jossa esikoinen pääsi purkamaan energiaansa ja vähän askartelemaankin. Teki sadesoittimen, joka kyllä on edelleen siellä päiväkodissa kuivumassa.

Itsekin pääsin askartelemaan illalla, kun tein taikataikinasta molempien lasten käden- ja jalanjäljet. Nyt toinen on uunissa kuivumassa ja saa nähdä, miten onnistuu. En siis ole ennen kyseistä massaa paistellut.

Esikoisen mielestä taikataikinaan jälkien painaminen oli todella hauskaa, kun taas kuopuksen mielestä se oli ihan hirveää. "Se koskee mun varpaita. Hirveetä!" Kuopuksen jäljet eivät siis ole ihan täysin onnistuneet mutta kyllä niistä selvää saa. Esikoisen jäljet onnistuivat hyvin. (Jos siis paistaminenkin vielä onnistuu.)

Lisäksi ajoin molempien poikien hiukset. Esikoiselle se on jo tuttua puuhaa mutta kuopukselle ensimmäinen kerta, ja oli kyllä aikakin. Hyvä, jos pieni jotain näki kaiken tukan takaa, kun se roikkui koko ajan silmillä. Nyt ovat molemmat niin isojen poikien näköisiä siilipäineen.

7 kommenttia:

 1. Itselläni on ongelmana juuri tuo jatkuva puputtamisen halu ilta-aikaan. Vinkkejä otetaan vastaan jos joku siitä pois pääsemisen tien tietää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin vain ilta-aikaan. Jos olen kokonaan syömättä, niin halua ei tule. Jos syön mitä tahansa, niin mussuttaminen alkaa tai ainakin halu siihen.

   Mun pitäisi siis olla kokonaan syömättä tai sitten syödä vasta juuri ennen nukkumaanmenoa, niin en ehtisi mussuttaa paljoa.

   Poista
  2. Purukumi on aika hyvä. Kun aikansa jäystää, ei huvita enää puputtaa mitään. Lisäks auttaa myös makeanhimoon, kun makuja on nykyäään vaikka mitä, bonuksena hampaat kiittää:)
   Toinen hyväksi havaitsemani keino, on pilkkoa jääkaappiin valmiiksi porkkanoita tms., kun mieliteko iskee, porkkanan palaa suuhun. Lisäksi yhteen väliin pidin pöydällä aina kirsikkatomaatteja, nekin on mukavia suuhun pantavia. Nyt vaan alkavat nuo kotimaiset olla niin hintavia, etten raski ostaa.
   ~+kg~

   Poista
  3. Nuo kasvikset voisivat toimia. Pitää kokeilla. :)

   Purukumi saa mahan kipeäksi, joten sitä en viitsi kauheasti jauhaa. Olisi sekin kyllä muuten hyvä tapa saada suulle työtä. :D

   Poista
 2. Kai ymmärrät, ettei tuollaiset kilometrin kävelyt ole varsinaisesti mitään lisäliikuntaa, vaan lasketaan ihan hyötyliikunnaksi tms. Itsekin liikun aivan liian vähän kun ei muka ehdi, eli en tuomitse sinua mitenkään. Kilometrin kävely tai esim bussipysäkille lyhyt kävely ei mielestäni kuitekaan ole mikään erikseen mainittava liikuntasuositus. Aikuinen pystyy kävelemään yhtäjaksoisesti vaikka tunnin jolloin kilometrejäkin kertyy mukavasti. Onko sulla käytössä askelmittaria? Se on ainakin mulla motivoinut kerämään sen 10 000 askelta päivässä mikä on aikuisella minimi. Laihduttajalle suositellaan 15 000 askelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvinkin. Hyötyliikuntaahan ne ovatkin. Tuossa tutkimuksessa pitää kirjata kaikki liikunta, niin kunto- kun hyötyliikuntakin matkoineen, tehoineen, keskisykkeineen (jos on mittari käytössä) yms.

   Olen kuitenkin ajatellut, että parempi on kävellä edes se kilometrin matka kuin olla koko päivä sisällä eli käytännössä ilman minkäänlaista liikuntaa. :)

   Poista
  2. Niin ja askelmittaria ei ole. Tai no on -jossain laatikon perällä ilman pattereita. En ole sitä muuton jälkeen nähnyt.

   Poista