9.10.2012

Motivaatiopulaa ilmassa?

Useilla laihduttajilla on blogien mukaan ollut jo jonkun aikaa motivaatiopulaa. Sama on vaivannut itseäkin vaikka kovasti siitä huolimatta olen koittanut suunnitella, mitä söisi seuraavana päivänä. Suunnitelmat vaan eivät kovin usein ole pitäneet paikkaansa. Tästä syystä olisi otollinen hetki tehdä jotain radikaalimpaa saadakseen itsensä taas raiteille.

Miten syömisten suunnitteleminen seuraavaksi päiväksi on niin paljon helpompaa kuin suunnitelmassa pysyminen? Eilenkin suunnittelin hienosti tämän päivän syömiset ja mitä tapahtui? Aamupala ja lounas menivät tismalleen listan mukaisesti mutta välipalaksi aiottu banaani muuttuikin muutamaksi keksiksi ja iltapalatee vaihtui glögiksi sekä popcorniksi. Kyllä ihminen voi olla heikko!

Onneksi kalorirajat silti pitivät, koska päivällinen oli suunniteltua keveämpi (noiden keksien vuoksi!).

Liikuntaa tuli jälleen ihan kivasti. Vaunuja työnnellen kävelyä kolmisen kilometriä ja lisäksi reipasta siivousta, niin on koti edes suurin piirtein kunnossa, kun äiti huomenna tulee tänne.

Mikä teillä on auttanut motivaatiopulaan?

6 kommenttia:

 1. Moi!

  Mä vertailin omia ennen ja jälkeen- kuvia ja sain siitä motivaatiota. Vaikka ero (5 kg) kuvien välillä ei ollutkaan suuri, oli muutosta kuitenkin havaittavissa. Ja ajatuskin siitä, mitä kuvissa näkyy seuraavan viiden kilon jälkeen, antoi mulle kyllä hirmuisen motivaatiobuustin :)

  VastaaPoista
 2. Motivaatiopulaan ei oikeastaan itselläni auta mikään muu kun aika ja taas jälleen kerran totaalinen kyllästyminen itseensä ja läskeihin :D

  Joillekkin ehkä motivaatiokuvien katselu tai tavoitevaatteiden kokeilu saattaa auttaa..
  tai muiden laihduttajien blogitkin voi olla hyvä motivaationlähde :) Tsemppiä!!

  VastaaPoista
 3. Motivaatiopulaan ja liikuntaan vaikutti kyllä nyt itsellä tuo äkillinen painonnousu. Se oli niin shokki, että liikkumaan olisi päästävä! Harmittaa vain, että ei ole aikaa yhtään sen enempää liikunnoille kuin mitä olen niitä jo kalenteriin merkannut. Vähän liian kevyt viikko tulee, vaikkei pitänytkään. :(

  Muutenkin tuo motivaatio on vähän hassu juttu. Ei siihen aina samat konstit tepsi. Joskus vaan joku asia huvittaa enemmän ja jotkut jutut tuntuvat turhilta.
  Olisikin joku taikakonsti, jolla sitä saisi, niin käyttäisi aina.

  VastaaPoista
 4. Ruokailun suhteen on yleensä niin, että jos vaan tarkkaan suunnittelen, niin pysynkin siinä suunnitelmassa. Eri asia sitten siinä jaksaako kunnolla aina suunnitella...

  Kannattaa myös olla ne terveelliset ruoat valmiina jo odottamassa. Mahdollisuuksien mukaan tekee niitä siis vaikka jo edellisenä päivänä. Sittenhän ne on pakko syödä, etteivät roskiinkaan mene ja hyvällä tuurilla ei sen jälkeen enää jaksakaan syödä mitään epätervellistä.

  VastaaPoista
 5. Motivaatiopulasta eroon pääsemiseen en osaa sanoa paljonkaan, yritän vain jaksaa pysytellä ohjelmassa... Tuo ruokailusuunnitelmassa pysyminen on sinänsä itsellä tällä hetkellä helppoa, kun on tarkka ohjelma mitä täytyy noudattaa. Eihän se tietty pakko ole, mutta itsepä kärsin jos en noudata asiantuntijoiden tarkasti suunnittelemaa ruokavaliota eli ajattelen ettei lipsuminen ole edes vaihtoehto :)

  VastaaPoista
 6. Taitaa olla, että motivaation takaisin saamiseksi on keinoja yhtä monta kuin on laihduttajiakin. Kyllä tämä tästä, kun aloitan sen kuurin. Toivottavasti.

  VastaaPoista