30.10.2012

Kaavakkeita

Tutkimukseen liittyen tuli postissa kyselylomakkeita, joihin pitää vastailla ennen ensimmäistä tutkimuskäyntiä 7.11. Myös ruoka- ja liikuntapäiväkirjat tulivat täytettäviksi.

En ole koskaan pahemmin pitänyt kaavakkeiden täyttämisestä. Oikeastaan olen inhonnut niitä aina, koska joko usea vaihtoehto sopii tai sitten ei ole sopivaa vaihtoehtoa ollenkaan. Katselin ruokatottumuskyselyä ja siellä jälleen tulee olemaan ongelmia täyttämisessä, koska en syö joka viikko samalla tavalla lähellekään, ja kyselyssä on laitettu tyyliin "syön makaronia/kasviksia/maitoa/punaista lihaa...harvemmin kuin kerran viikossa/1-2 kertaa viikossa/3-4 kertaa viikossa/yli 4 kertaa viikossa/1-2 kertaa päivässä/3-4 kertaa päivässä/yli 4 kertaa päivässä.

Joku viikko voin syödä vaikka makaronia parina päivänä kahdesti eli vastaisi tuota 3-4 kertaa viikossa tai yli 4 kertaa viikossa, kun taas joinakin viikkoina en syö makaronia lainkaan. Mitä siis vastaan? Sama juttu punaisessa lihassa, jugurtissa, juustossa, leivässä, puurossa, myslissä, perunassa, riisissä ja monessa muussa. Joinain viikkoina syön paljonkin ja toisina viikkoina en lainkaan. Mulla tuntuu tietyt ruoat olevan aina kausittain suosiossa. Kasviksia kyllä kuluu päivittäin eli niiden kohdalla oli helppo vastata.

Sama homma liikkumiskaavakkeen kanssa. En liiku joka viikko samalla tavalla, joten tietynlaisen liikumisen minuuttimääriä en osaa arvioida ollenkaan. Kävelyä tulee väkisinkin ainakin parina päivänä viikottain kaupassa käydessä mutta muuten sitten onkin mahdotonta sanoa.

Jätän varmaan ainakin osan kohdista tyhjäksi ja kyselen sitten tutkimushoitajalta mielipidettä vastaustapaan.

2 kommenttia: