9.5.2013

Aika vaan vilahtaa..

Missä vaiheessa tämäkin viikko jo ehti vilahtaa ohitse? Vastahan oli perjantai ja huomenna taas..

Tänään sain jotain hyödyllistä aikaan sillä kitkin rikkaruohoja takapihani puutarhasta. Lisäksi haravoin kävyt, neulaset ja muut ylimääräiset kasvimaalta pois, ja kaiken lisäksi vielä möyhensin multaa seuraavia kasveja varten valmiiksi. Voin kertoa, että tuli hiki!

Vielä on tekemistä, ennen kuin kasvimaa on kasvukautta varten kokonaisuudessaan valmis mutta nyt ollaan jo askel lähempänä. Kurkkujen ja tomaattien taimet ovat hyvässä kasvuvauhdissa keittiön ikkunalla vallaten lähes kokonaan keittiön pöydän. Kurkut ovat jo kukkineetkin pitkään ja muutama kurkku siellä on alkanut kasvaa.

Kasvimaata raivatessa huomasin, että viime vuonna laitettu ruohosipuli kasvaa jälleen, raparperi on alkanut kasvaa (se tuli puolikuolleena kaverilta viime vuonna) ja muutama sipuli oli jäänyt nostamatta viime syksynä. Sipulitkin jo pukkaavat uutta vartta, joten pian saakin uusien perunoiden kanssa syödä oman maan sipulinvartta. Tai siis he saavat syödä, keille sipulinvarret kelpaavat..

Kuinka moni teistä laittaa kasvimaan? Joko on taimet kasvamassa ja mitä kaikkea aiotte viljellä?

Mä laitan kurkun, tomaatin, sipulin, metsämansikan ja raparperin lisäksi ainakin porkkanaa, minttua ja hernettä. Mahdollisesti voisi kokeilla myös vesimelonia ja jonkinlaista salaattia. Kauhean iso tuo takapihan kasvimaa ei ole, joten ihan kaikkea sinne ei valitettavasti saa kasvamaan. Lisäksi aita varjostaa yhtä reunaa todella hyvin, joten pitää keksiä, mikä siellä kasvaisi hyvin. Ehdotuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti