14.5.2013

Porkkanaa ja kukkakaalia

Puutarhahommia on tullut tehtyä tänäänkin. Laitoin porkkanan ja kukkakaalin siemeniä maahan. Lisäksi siirsin kaksi kurkuntaimea sekä kaksi tomaatintaimea jo ulos. Saa nähdä, kuolevatko ne vai alkavatko kukoistaa. Aika nuutuneilta ne vaikuttivat, kun niitä pari tuntia sitten kävin katsomassa ja kastelemassa.

Nyt puutarhassa on siis -toivottavasti- tulossa hernettä, kukkakaalia, raparperia, sipulia, metsämansikkaa, minttua, porkkanaa, kurkkua ja tomaattia. Sisällä on sitten vielä itämässä/taimikasvatuksessa lisää tomaattia ja kurkkua sekä rukolaa, jäävuorisalaattia, chiliä, minttua ja yksi vesimeloninsiemen.

Terveellisiä herkkua siis tulossa pienen puutarhan täydeltä, jos vaan satoa saadaan. Viime vuonna ainakin herneet, mansikat ja porkkanat olivat todella makeita. Sipulia tuli pakkaseen asti ja pari kurkkuakin ehti kypsyä. Tomaatteja ei tullut, sillä en ehtinyt mitään esikasvattaa vaan laitoin kaikki kesäkuussa suoraan maahan.

4 kommenttia:

 1. Ops! Totutithan tomaatit ensin ulkoilmaan!? Meillä ei vielä voi mitään laittaa, on niin kylmää ja ei vielä kunnolla edes nurmikko viherrä.

  Ei mullakaan ole tomaatit koskaan kunnolla ehtineet, mutta nyt ajattelin nikkaroida oman pikku kasvihuoneen muovista ja laudoista tomaattien ympärille :)

  Jostain olin lukevinani että vihreät tomaatit voisi tuoda kulhoon sisälle kypsymään, vissiin ikkunalaudalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En totuttanut mutta hyvin tuntuvat tuolla pihalla viihtyvän. :D

   Mä olen kypsyttänyt vihreitä tomaatteja sisällä eli onnistuu. Laittaa omenan lähelle, niin kypsyvät nopeammin. :D

   Poista
 2. Tomaatit täytyy tosiaan totuttaa ulkoilmaan ja yöllä on vielä niin kylmä, että pidän omani sisällä.

  Pidetään peukkuja, ette tuu kylmiä öitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, ettei nyt iske halla ja vie mun tomaatteja. :D

   Kurkut vaikuttavat aika kuolleilta mutta elättelen vielä toivoa, että ne tuosta virkoavat.

   Poista