6.5.2013

Buzzador-kampanja: Hälsans Kök

Viimeisenä Hälsans Kökin tuotteena mulla oli testissä falafelit. Pitää kyllä sanoa, että olin niihin aika pettynyt, sillä odotin enemmän muiden tuotteiden perusteella. Niiden suutuntuma oli vähän taikinamainen ja maku jollain tapaa omituinen. Maku johtunee kesäkurpitsasta, jota ei "aidoissa" syömissäni falafeleissa ole ollut.

"Aidot" falafelit (eli ne, joita olen ulkomailla sekä kotona tehtyinä syönyt) ovat paljon rapeampia, mikä varmaankin johtuu siitä, että ne paistetaan reilussa määrässä öljyä. Lisäksi niissä on kananmunaa, mikä todennäköisesti myös omalta osaltaan vaikuttaa koostumukseen ja makuun.

Ensin siis tein Hälsans Kökin falafeleista burgereita uunituoreeseen kokojyväsämpylään. Sisälle salaattia ja falafelit.


Burgereissa tuo mainitsemani taikinamainen koostumus häiritsi, joten toisen osan falafeleista paistoin isommassa määrässä öljyä ranskalaisten kera. Tällä tavalla falafelit olivat hieman rapeampia mutta edelleen mun makuun taikinamaisia.


Miehen mielestä falafelit olivat "ihan syötäviä" eli eivät erityisen hyviä mutta eivät pahojakaan. Molemmat lapset maistoivat yhden suupalan verran falafelista. Esikoinen nielaisi palasensa irvistäen ja kuopus sylkäisi omansa samantien pois. Eivät siis falafelit olleet ainakaan meidän perheen makuun. Tosin pitää painottaa vielä, että iso vaikuttava tekijä meillä on se, että olemme tottuneet tietynlaisiin falafeleihin, jolloin makua ja koostumusta vertaa vahvasti niihin.

Tietoa falafelista: (pakkauksen mukaan sillä oli joitain eroja nettisivun tietoihin nähden)
Ainesosat:
Kikherne (47%), kesäkurpitsa, sipuli, kasviöljy, korppujauho(vehnäjauho, vesi, suola, hiiva, leivänparanne (kasvisöljy), paprikauute), persilja, mausteet, suola (1,5 %), vesi, stabilointiaine(metyyliselluloosa), nostatusaine (natriumkarbonaatti), valkosipulijauhe, hiiva. Saattaa sisältää hivenen soijaa, kananmunaa ja seesaminsiemeniä. Voimakassuolainen.

Ravintoainetietoja: (per 100 g)
Energiaa: 201 kcal
Proteiinia: 7 g
Hiilihydraattia: 20 g (sokeria 2 g)
Rasvaa: 9 g (tyydyttynyttä 1 g)
Kuitua: 6 g
Natriumia: 0,6 g

Lisätietoa tuotteista voi katsella sivulta: www.halsanskok.fi

Buzzadorina pääsen testailemaan erilaisia tuotteita ja kertomaan niistä oman rehellisen mielipiteeni. Jos kiinnostuit, niin voit liittyä buzzadorien lukuisaan joukkoon tästä. (Liittymällä linkin kautta autat minuakin kerryttämään pisteitäni.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti