30.5.2013

Mietintää tulevasta ja puutarhajuttua

Projekti on siis tauolla. Vai pitäisikö sanoa, että aktiivinen projekti on tauolla, sillä kokonaan en ole sitä heittämässä romukoppaan?

Liikuntaa on tarkoitus jälleen lisätä, kunhan sairastelusta päästäisiin. Myös syömiset on tarkoitus pitää kohtuudessa parhaan mukaan. Raskausaikana tulee väkisinkin syötyä aamupalaa (mitä en muuten ikävä kyllä tee), sillä muuten meinaa lähteä taju. Ihan näin alussa ei tuota ongelmaa vielä ole mutta aikaisempien raskauksien perusteella tiedän jo, mitä on tulossa...

Raskausdiabetes on suhteellisen todennäköinen tässä raskaudessa, koska yleensä se vain pahenee raskaus raskaudelta. Viime raskaudessahan mulla oli lievä rd. Jos ja kun se siis iskee, niin ruokavalioon ja ateriarytmiin on pakkokin kiinnittää paremmin huomiota.

Tänään puutarhassa touhuillessa oli kiva huomata, että herneet alkavat jo nousta maasta. Tomaatitkin ovat pärjänneet hyvin, vaikka ne vaan brutaalisti ulos heitinkin ilman minkäänlaista totuttelemisaikaa. Kurkuista kaksi kuoli mutta yksi on edelleen voimissaan. Alan niiden kohdalla epäilläkin enemmän kasvupaikkaongelmaa kuin kylmää säätä. Nuo kaksi kuollutta taimea meinaan ovat aika lähellä sadevesirailoa, kun taas hengissä selvinnyt on ihan toisella puolella puutarhaa.

Lisäksi mansikka kukkii, rukola pukkaa maasta, raparperi kasvaa hurjaa vauhtia ja sipulivarsia on jo syötäväksi asti.

Miltä teillä puutarhoissa näyttää, jos sellaisia pidätte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti