25.11.2012

Pahuksen nilkka!

Laitoimme pihaa kuntoon talvea varten ja astuin jotenkin huonosti. Nilkkaan viilsi ikävästi ja nyt se on taas välillä astuessa tuntunut ikävältä. Vastaavaa vaivaa on ollut aikaisemminkin ja oletan sen johtuvan joskus vuosia sitten tapahtuneesta pahemmasta tapaturmasta nilkassa. Silloin nilkan nivelsiteet ratkesivat lähes poikki ja muistaakseni pohjeluun reunaan tuli pientä murtumaa.

Nilkka on pääosin ollut oireeton mutta nyrjäytin sen kunnolla viime talvena, jolloin oireet taas pahenivat. Välillä on pitkiäkin kausia, ettei siihen koske lainkaan mutta nyt se on taas oireillut hieman enemmän. Varmaan iso massa päällä ja lisääntynyt rasitus liikkumisen muodossa vaikuttavat.

Tänään en siis tanssinut, koska en halua nilkkaa saada entistä huonompaan kuntoon. Painojakaan en sitten metsästänyt, vaikka sitä eilen suunnittelin. Joitain lihasliikkeitä ajattelin vielä ennen nukkumista tehdä.

Luinkin jo kommenteista vinkkejä selkälihasliikkeiksi. Tuota seisten tehtävää voisi ainakin kokeilla. Polvillaan oleminen ei multa oikein onnistu tuon huonon polven vuoksi mutta sitäkin voisin yrittää laittamalla tyynyn povien alle. Kiitos vinkeistä! Laittakaa ihmeessä lisää, jos jotain mieleen juolahtaa.

Muitakin lihasliikkeitä voi ehdotella. Perus hauisliikkeet ja ojentajat ovat hallussa mutta kovin erikoisia liikkeitä en tiedä ja siksi en varmaan noista painoista ole koskaan oikein innostunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti