26.3.2013

Milloin on tarpeeksi terve liikkumaan?

Taudista on edelleen jäljellä nuhaa ja lievää limaisuutta/yskää. En siis ole vieläkään päässyt liikkumaan.

Milloin sitä sitten on tarpeeksi tervehtynyt? Sitten, kun ei enää nokka vuoda? Vai ehkäpä sitten, kun yskä/limaisuus on poissa? Mihin te vedätte rajan?

Olenkin nyt yrittänyt enemmän kiinnittää huomiota vitamiinien saamiseen ja olenkin ottanut multivitamiinin joka päivä, jos se edes vähän nopeuttaisi paranemista. Kävellen kävin jo lasten kanssa kaupassa, joten ihan neljän seinän sisällä olemista tämä sairastelu ei enää tarkoita. Mitään suurempaa hikiliikuntaa en silti ole vielä harkinnutkaan.

11 kommenttia:

 1. Mie yleensä aloitan liikkumisen siinä vaiheessa, kun ei varmasti kuumeilua ole ja oma olo tuntuu hyvältä. Aloitan aluksi rauhallisemmin kävelylenkeillä, mutta olen kyllä pienessä nuhassa myös juoksulenkkejä tehnyt. Jos on paha yskä ja nuha, niin en kyllä raskaampaa liikuntaa suosittele, itse ainakin haluan, että hengitys kulkee helposti :D Omaa oloaan kannattaa kuunnella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti ihan hyvä mittari. Mä oon vaan tainnut aloittaa liikkumisen turhan nopeasti ja siten tullut uudestaan kipeäksi. Joulusta alkaen tämä taitaa olla neljäs tauti, jos en ihan väärin muista. Mielestäni enemmän siis sairastellut kuin normaalisti (eli ennen liikunnan lisäämistä).

   Poista
 2. Yleensä teen sen rajan just siihen, että tuntuu niin väsyneeltä ettei tee mieli liikuntaa. Terveenä sitä yleensä kaipaa. Mites siinä jossain Terveyslehdessä sanottiinkaan...Oliko se, että kurkku kipeänä on suurin riski saada sydänlihastulehdus, vai oliko se yskäisenä? Ei muista. Nuha voi kyllä muuten haitata liikkumista, jos koko ajan vuotaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokka nyt vuotaa talvisin lähes aina muutenkin, joten ei eroa. :P

   Mulla on tehnyt mieli liikkua lähes 40 asteen kuumeessa, joten ei taitaisi toimia mulla. Sen verran on kuitenkin järkeä päässä, etten kuumeisena ole treenannut. :D

   Rajan vetäminen on hankalaa..

   Poista
 3. miun mielestä sitten on tarpeeksi terve liikkumaan, kun omasta mielestä olo on sellainen. itse ainakin haluun olla tarpeeksi terve, ettei lähde turhaan hankkimaan itseään entistä enemmän kipeäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mä pyrin eli en halua tulla uudestaan kipeäksi. On vaan todella vaikea tietää, koska sitten tosiaan on tarpeeksi terve liikkumaan.

   Poista
 4. Mää vedän myös rajan siihen, että kuumeen jälkeen pitää olla ainakin yksi päivä ilman kuumetta ja olo suht hyvä. Oon kyllä käynyt monta kertaa nuhanenänä. Monesti mulle vaan voi käydä niin, että pidän pientä nuhanenää tekosyynä vaikka olo oliskin jo aika ok. Toivottavasti sulla nyt helpottaa kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on niin totta! Helppo tekosyy. Itse olen nyt ajatellut, että nuha ei estä mutta limaisuus/yskä kylläkin. Jospa sitten alkaisi liikkumaan taas kunnolla, kun yskä ja limaisuus on ohitse. Tällä hetkellä varsinkin aamuisin saa kakoa limapalloja nielusta, joten ei varmaankaan vielä oikea aika lähteä rehkimään?

   Poista
 5. Joo, mulla itsellä raja on siinä, että olo on ihan kohtuullisen hyvä eikä kuumetta ole. Jos tukkoisuus on semmoista, ettei päivän aikana saa vedettyä yhtään ilmaa nenän kautta ja se vuotaa koko ajan, sitten en mene. Yskäisenä ja kurkku kipeänä en menisi. Mulla nyt on talvisin aina nenä vähän tukossa, joten jos ajattelisin etten voi mennä nenä tukossa lenkille, en olisi mennyt varmaan kertaakaan tänä talvena...

  Oma rajansa on vedettävä, vaikka vaikeaa onkin. Jos mulla olo on väsynyt, hieman tukkoinen, mutta muuten ihan hyvä - voin liikkua, jos olo on kehno - en lähde. Niin yksinkertaista. Toisaalta joskus se kehno olokin voi kevyellä liikunnalla parantua...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hankala vetää sitä rajaa, varsinkaan kun ei aikaisemmin ole suuremmin liikkunut, niin varsinaisia kokemuksia ei kauheasti ole.

   Poista
  2. Niinhän se on... Kuunnellen omaa kroppaa - jos liikunnasta tulee paha olo niin sitten ei, jos tulee ihan hyvä olo ja olo ei seuraavana päivänä muutu pahemmaksi niin sitten varmaan liikutaan ihan semiturvallisilla vesillä... :D

   Poista