23.3.2013

Taudin rippeitä edelleen

Ihan kunnossa en vieläkään ole, joten liikuntapaussia edelleen. Päätin, että aloitan liikkumaan vasta, kun olen ihan kunnolla terve, jos sitten välttyisi lisätaudeilta. Alkaa sairastaminen jo riittää.

Huomenna on sitten palmusunnuntai ja virpojat liikkeellä. Tänä vuonna meinasi jäädä palkkiot hankkimatta, kun en muistanut koko päivää mutta onneksi mies sitten ehti vielä hankkia edes jotain virpojien varalle.

Tosin viimeiset viisi vuotta olen aina varannut virpojia varten palkkioita, ja vasta viime vuonna tuli edes muutama virpoja oven taakse. Aikaisemmassa asunnossa ei tullut yhtään virpojaa palkkioita noutamaan, ja silloin annoinkin niitä palkkioita sitten naapuruston pikkuväelle ihan muuten vaan.

Mitäs mieltä te olette virpojista/virpomisperinteestä? Mun mielestä ihan hauska juttu lapsille, ja mielelläni annan virpoa ja suon siten pienille sen ilon, kun saavat palkkionsa. Jotkuthan suhtautuvat kovin vihamielisesti "kerjäämiseen" ja se heille sallittakoon. Itse en koe meneväni vararikkoon pääsiäisnoitien namupalkkioista vaikka emme mitään rikkaita olekaan.

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä virpojat on ihan hauskoja. Kyllä kerran vuodessa katselee mielellään hauskasti pukeutuneita pikkunoitia ja virpomaoksista saa valmiit pääsiäiskoristeet itselle. Tänä vuonna kävi vain yksi porukka, joten joudun syömään varmaan itse kaikki ne virpojille varatut namit. Voi harmi ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän niitä tuntuu olevan liikenteessä. Tai sitten eivät uskalla vieraiden ovien taakse tulla. Harmi kylläkin.

   Poista
 2. Mä olin itse ihan innoissani kun meillä kävi virpojia. Ja heidän reunaan asti täynnä olevista namikoreista (oli siis ISOT pajukorit) kuvittelisin ettei ainakaan täällä päin heitä kohtaan olla vihamielisiä :)

  Ja toisaalta mun kokemuksen mukaan virpojilla on tapana kysyä aina ensin että saako virpoa, jolloin siitä pystyy kieltäytymään ellei halua mitään nameja antaa. Ihana perinne mun mielestä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös. :D

   Osa ihmisistä vaan vetää herneet nenään asiasta kuin asiasta ja heille virpomisperinnekin on jotain äärimmäisen vastenmielistä. Ei kai nyt vieraille lapsille pidä herkkuja ja hyvää mieltä kustantaa? ;)

   Poista
 3. Hei, haastoin sinut. :) Kurkkaa: http://kohti-arkea.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta. Olen sen kuitenkin jo tehnyt, joten taitaa tällä kertaa jäädä tekemättä. :)

   Poista