11.3.2013

Polkupyöräkuntotesti tehty

Tutkimuksen alussa 3 kk sitten ja nyt siis tehtiin polkupyöräergometritutkimus. Tuloksia sain tänään jo sen verran, että sain kuulla olevani yksi suurimman eron saavuttaneista tutkittavista. Syke-erot tutkimuksen aikana olivat jopa yli 20 yksikköä, hengitys oli huomattavasti rauhallisempaa ja hapenottokyky parempaa kuin ensimmäisessä tutkimuksessa.

Itse kuntoluokka ei ole paljoa muuttunut; alussa 1,0 ja nyt 1,2. Tähän kuitenkin suuri massa vaikuttaa paljon.

InBodyssa lihasmassa edelleen pysynyt samalla tasolla ja rasvaprosentti laskenut. Paino oli (aamupalan jne jälkeen) 115,6 kg, joten tämän tutkimusjakson (3 kk) aikana on lähtenyt 5,2 kg.

Nyt on sitten taas pari vuorokautta Firstbeat Bodyguard mittaamassa ja keskiviikkona onkin vuorossa autonomisen hermoston tutkimus vastaavasti kuin alussakin. Samat testit siis toistuvat alussa ja lopussa. Itse tutkimus toki jatkuu vielä vuosien ajan, mutta näiden loppututkimusten jälkeen kaikkein aktiivisin tutkimusjakso päättyy ja jatkossa onkin vuorokausi-ekg:n, painon yms mittauksia.

Liikunnasta onkin nyt tämän viikon verran paussia, koska tutkimukset vaativat sitä. Tai no viikonloppuna taitaa voida jo liikkua aktiivisemmin. Toki normaali kävely jne on sallittua mutta varsinaista hikiliikuntaa ja suuria rasituksia tulisi välttää.

2 kommenttia:

 1. Mikä se kuntoluokan asteikko oli? Tein itse kuntopyörätestin jossa asteikko oli 1-7 (sain muistaakseni kolmosen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo 1-7 eli huono kunto meikäläisellä. Tosin tutkijakin totesi, että suuri massa hieman vääristää tulosta, koska jos katsottaisiin hapenottoa litroina ja verrattaisiin siitä saatua arvoa taulukkoihin, olisi kuntoluokka korkeampi. Tuossa testissä hapenotto kuitenkin lasketaan millilitroina painokiloa kohden minuutissa, jolloin suuri massa saa aikaan matalan arvon ja siten matalan kuntoluokan.

   Kuinka suurta kuormaa poljit, kun "kunto loppui" eli ihan testin lopussa? Oliko sullakin se 30 W kuorman nosto joka 3 minuutin välein? Alussa toki 5 min ensin polkemista ilman kuormaa.

   Poista