27.3.2013

Mitäs mielipiteitä kahvakuulista?

Onko kukaan käyttänyt kahvakuulaa? Mitä pidit/pidät? Millaisilla painoilla kannattaisi aloittaa jne?

Mies vähän lupaili, että ostaa mulle lahjaksi kahvakuulia 2 kpl. Yhden kevyehkön ja yhden hieman painavamman. Itse olen ajatellut 8 kg ja 16 kg, mutta mahtaisivatko ne olla sopivat? Käyttökokemusta mulla ei vielä ole kuin hetken kokeilu punttiksella personal trainerin kanssa.

Personal trainerin kanssa silloin myös mietittiin sopivia painoja ja hän ehdotti kevyemmäksi kuulaksi 6-8 kg ja painavammaksi 14-16 kg, jos en ihan väärin muista.

12 kommenttia:

 1. Kai se vähän riippuu, mitä sillä tekee. Se jumppa, missä ite käyn, siellä on tehty yleensä kahdella kuulalla. Mulla on ollu joko 4- tai 6-kiloisen. Tehdään monenlaisia liikkeitä ja noilla saan kyllä ihan itteni kipeeks. Ja meidän ohjaaja sanoo, että jos on liian painava kuula, liikkeet tekee helposti väärin.

  Mut jotkut taas sit tavoittelee just sitä, että jaksaa nostaa, heilauttaa aina vaan painavampaa kuulaa. Oon pari kertaa ollu sellasessakin jumpassa kokeilemassa. Siellä oli aika järkäleitä. Mentiin järjestyksessä aina vaan painavampaan kuulaan, en muista miten painava painavin olikaan. Just ja just jaksoin nostaa. siellä ohjaaja taas sanoi, että pitää oppia käyttämään koko vartaloa apuna, käsivoimilla ei kuulaa nosteta.

  Ite oon tota kevyemmän kuulan kannattajaa. Mä en oikein oppinu niitä oikeita heilahduksia liian painavan kuulan kans. Kävi just niin ku ei sais ; kuula vei mua, en mä kuulaa ;) Mut eiköhän sun PT osaa parhaiten neuvoa ja löydätte sopivan painoiset kuulatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän ainakin alkuun niitä kuulia vähän punttien tapaan kotona, joten tarvitsen varmaan vähintään sen 16 kg kuulan, jotta on riittävästi painoa tiettyihin liikkeisiin.

   Syy, että haluan kuulan enkä painolaattaa tai punttia, on yksinkertaisesti monikäyttöisyys ja se, että niistä saa paremman otteen kuin laatoista.

   Hyviä ja tehokkaita liikkeitäkin saa suositella. :D

   Poista
 2. Muutamia kertoja olen ohjatuilla tunneilla käynyt.
  Aloittelijalle nuo painot tuntuvat minusta hurjilta, mutta toisaalta on sekin ankeaa, jos ostaa sellaiset, jotka kehityksen myötä jäävät äkkiä liian kevyiksi.

  En tietenkään ole mikään asiantuntija ja varmasti PT tietää parhaiten.
  Noita jumppia olen tainnut vetää yleensä 6 tai 8 kg:n kuulilla. Salin puolella jotain liikkeitä joskus 12 kg:n. Muistaakseni sitä isompaa ei meidän salilla sitten olekaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en varmaankaan ole ohjatuille tunneille menossa. Ne eivät vaan ole "mun juttu". Kotiharjoitteluun nuo olisivat siis tulossa.

   Poista
 3. Mä en ole (vielä) kokeillut kahvakuulaa. Paljon oon kehuja kuullut, että vähän huvittais päästä testaamaan ehkä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeillaan molemmat ja kerrotaan sitten kokemuksia. :D

   Poista
 4. Itselläni pitää olla riittävän painava kahvakuula, että teen liikkeet koko kropalla, enkä vain käsillä. Kuulakoot kuulostavat ihan järkeviltä. Ainakin jos jalkoja meinaa kuulalla tehdä, niin 16-kiloinen ei ole liian iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten jalkoja voi tehdä kuulalla? Suorin jaloin nosto -tyyppistä?

   Poista
  2. Itse teen ihan kyykkyjä eri variaatioilla: perus, sumo, askel, syvä. Eli siis kuula on vain painona, tai sitten yhdistän jonkun käsiliikkeen, yleensä en. ;) Googlella olen löytänyt hyviä kahvakuulaliikkeitä.

   Poista
  3. Ok. Ei siis mulle soveltuvia liikkeitä, kun polvet ei kestä kyykkimisiä. Harmi.

   Poista
 5. Mulla on kotona kolmen kilon käsipainot ja 7 kilon kahvakuula. Käsipainot on kovassa käytössä, teen pitkiä sarjoja ja kyllä voimat kasvaa noinkin pienillä painoilla... ei tunnu yhtään rääkiltä vaan mukavalta. Lisäksi noilla ei saa paikkoja jumiin tai rikottua, liputan siis käsipainojen puolesta ja erityisesti keveiden painojen puolesta.

  Kahvakuulailu on hiukan vastenmielistä hommaa minulle. Ja kahvakuulan kanssa ei voi heilua jos lapset pyörii jaloissa, tosi vaarallista... Mutta 7 kiloinen kahvakuula ei ole yhtään liian painava, ja jos todella meinaat sellaiset hankkia, nuo painomäärät kuulostaa sopivilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän about 5 kg:n käsipainoja kotona (säädettävät joten tarkkaa painoa en ole katsonut mutta oletan, että tanko painaa 2-2,5 kg, siihen kaksi kpl 1,25 painoa ja lisäksi lukot). Koko painosetti oli 20 kg ja siinä muistelisin olevan 4 x 2,5 kg ja 4 x 1,25 kg laattoja, 2 kpl tankoja ja 4 kpl lukkoja, jotka siis yhteensä painavat tuon 20 kg. Pikkupunttiksella käytössä 6 kg:n käsipainot.

   Nuo alkavat jo olla hieman kevyet painot hauiskääntö+pystypunnerrusliikkeelle, jonka siis teen yhdistettynä liikkeenä 2 x 6 kg:n painoilla. Pitää tehdä about 20 toiston sarjoja, jotta tuntuu kunnolla. Siksi olen ajatellut 8 kg:n kahvakuulaa, jolla tekisi noita liikkeitä yksi käsi kerrallaan tai sitten pystypunnerruksia painavammalla kuulalla molempia käsiä käyttäen yhtä aikaa.

   Suorin jaloin vetoa, kylkiä, vatsoja yms varten taas tarvitaan isompaa painoa, enkä tiedä, riittääkö tuo 16 kiloakaan.   Poista