24.3.2013

Vain kaksi virpojaa

Siinä oli tämän palmusunnuntain saldo. Vain kaksi pientä pääsiäisnoitaa kävi oven takana. Harmittaa, sillä palkkioita oli varattu paljon useammalle, ja jos olisi tiennyt noiden noitien kohdalla, että ovat ainoat, niin olisivat saaneet paljon enemmän palkkaa virpomisestaan.

Monet virpojat eivät taida enää uskaltaa vieraiden ovien taakse, kun kaikkialta saa lukea negatiivisia kommentteja "kerjäämisestä". Ihan ymmärrettävää. Siksi olisikin hyvä kehittää Suomeenkin jokin tapa kertoa, että virpojat ovat tervetulleita. USA:ssa käsittääkseni Halloweenina lyhtyyn sytytetty kynttilä oven pielessä toivottaa lapset tervetulleiksi. Siitä lapset sitten helposti näkevät, keiden oven taakse on "luvallista" mennä.

Voisiko esimerkiksi oveen kiinnitettävä pääsiäisnoita olla merkkinä virpojille, että ovat tervetulleita?

12 kommenttia:

 1. Joku merkki virpojille olisi hyvä idea! Voisi sitten ottaa pois kun herkut loppuvat... Miten tämä idea saataisiin levitettyä? Tänään kävi nimittäin niin että herkut alkoivat loppua, ja kävin ostamassa tuplasti lisää, ja vain muutama kävi enää... Itsehän me ne loput sitten syötiin, ei hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä. Merkki kertoisi selkeästi, kenen ovikelloa saa rimpauttaa ja kenen ei. Silloin myös ne, jotka eivät halua virpojia "kerjäämään" ovensa taakse, saisivat olla rauhassa.

   Sosiaalinen media voisi olla yksi levityskeino mutta kovin nopeastihan tuollaisia muutoksia ei yleensä saa aikaiseksi. Uutiset varmaan tavoittaisivat suurimman osan ihmisistä mutta eipä taitaisi tuollainen merkkiasia uutiskynnystä ylittää.

   Poista
 2. Toi on kiva idea!
  Meillä ei käynyt ketään eikä oo käynyt itseasiassa 10 vuoteen. Harmittaa ja yleensä varaan jotain suklaamunia mutta ei ne tule tänne kerrostaloihin. Meidän talossa ei edes ole ketään lapsia niin sitten jää munat itselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taideta oikein uskaltaa tulla, kun kaikkien suhtautumisesta ei etukäteen tiedä. Harmi sinänsä.

   Poista
 3. Mun mielestä ne jotka eivät halua virpojia voivat olla avaamatta ovea. Mä luulin et virpojat tulee aamupäivällä ja sitten ei tullutkaan ketään. Oli iso kippo täynnä nannaa. Sit iltapäivällä ja kolmen jälkeen niitä alkoi tulla. Osa tuotiin oikein autolla (olin pihalla puuhastelemassa ja näin). Käviköhän siinä lopulta 4 porukkaa ja olisko ollut 9-10 virpojaa lopulta. Oman pojankin sain houkuteltua virpomaan naapurit, mutta oli niin ujo ettei edes isän kanssa käsi kädessä tahtonut onnistua

  No mut oli ihania ja tosi hienosti laittautuneita, annoin kaikille paljon paljon herkkuja:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ihmiset eivät kestä edes turhia ovikellon rimpautuksia, vaan valittavat pitkin kyliä ja kujia "kerjuukierroksella" olevista "kakaroista". Toiset taas saattavat olla esimerkiksi nukkumassa yövuoron jäljiltä jne. Siksi jokin merkki ovessa helpottaisi tilannetta monella tapaa. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Miten sen saisi käytäntöön, onkin sitten toinen asia. :D

   Poista
 5. Aiemmin varauduin aina virpojia varten, mutta nyt kun niitä ei ole käynyt kymmeneen vuoteen, niin en varaudu muuhun kuin siihen, että jos ovikello soi, niin en uskalla mennä avaamaan.
  Harmin paikka kyllä. Olisi ihan mukavaa kun kävisivät. (Ei tänäkään vuonna soinut ovikello kertaakaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei vanhassa asunnossa käynyt kertaakaan neljän vuoden aikana virpojia. Onneksi täällä sentään käy muutamia. :D

   Poista
 6. Meille tuli, mutta kun ei meillä ollut muuta kuin omenoita! Siinä oli pitkää naamaa sitten :(

  VastaaPoista