8.1.2013

GPS

Nyt on mitattu matka lähikauppaan. Sykemittariin liitettävän gps:n mukaan matkaa tuli kotiovelta kaupan ovelle 1,23 km. En tiedä, kuinka tarkkaan tuo todellisuudessa matkan mittaa mutta kartalta katsottuna olen arvioinut matkan olevan noin kilometrin luokkaa. Samoissa tunnelmissa siis mittarin kanssa.

Kauppareissun lisäksi tänään olen hikoillut tanssimatolla 30 minuutin ajan. Sopivasti liikuntaa siis tälle päivälle.

Tänään testailin mieheltä lahjaksi saamaani kehonkoostumusvaakaa. Tässä tulokset (suluissa normaalit arvot):
- rasva-% 51,6 (21,0-32,9)
- luustolihas-% 21,6 (24,3-30,3)
- viskeraalinen rasvan arvo 8 (1-9, tässä siis koko asteikko on 1-30)
- RM kcal 1961

Aika vastaavia lukemia siis kuin InBodyssa. Siellähän rasva-% oli 50 ja lihastamassa 33,4 kg (prosentteina tuo tekee 27,8 %). Eroa siis enemmänkin tuossa lihasmassassa. Lisäksi viskeraalista rasvaa on InBodyn mukaan enemmän, mutta noissa kahdessa on täysin erilaiset asteikot tuloksille, joten ihan suoraa vertailua on hankalampi tehdä. Joka tapauksessa InBodyn mukaan mulla olisi liikaa viskeraalista rasvaa, kun taas vaa'an mukaan sen määrä olisi normaalin rajoissa.

Paino on kyllä laskenut InBodyn jälkeen, joten oletettavasti rasvaprosentissakin on todellisuudessa eroa enemmän noissa mittauksissa. Vaaka antaa siis suuremman rasva- ja pienemmän lihasprosentin. Pääasia on kuitenkin noihin tuleva muutos projektin aikana.

2 kommenttia:

 1. Pitäisköhän sitä itsekkin miettiä inbodymittauksessa käväisemistä. Ihan vaan että näkee mikä muuttuu pidemmällä aikavälillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se varmasti ihan mielenkiintoista. Jos siis siltä tuntuu, niin käy ihmeessä.

   Tän kuun lopulla mulla on seuraava kontrollikäynti InBodyssa, jolloin ehkä muutoksiakin saattaisi olla. Seuraan nyt myös kotivaa'alla, niin voi sitten hieman vertailla. Toki kotivaa'an sain vasta hetki sitten eli muutokset eivät ole vielä ihan vertailtavissa.

   Poista