29.1.2013

InBody

Olen taas kipeänä. Ärsyttävää! Tanssimatolla kuitenkin pompin puolisen tuntia eli ihan laakereilleni en jäänyt makaamaan. Olo kuitenkin mennyt huonommaksi koko ajan, joten saa nähdä, mitä huomenna saa aikaan, jos mitään.

InBodyssa kävin siis tutkimuksen puitteissa jälleen. Edelliset mittaukset olivat 12.11.12 ja 20.11.12 eli suunnilleen 2 kk sitten. Tänne taisin kirjoittaa vain tuon ihan ensimmäisen tuloksia.

Kaikkia tuloksia en viitsi laittaa uudestaan mutta tässä vertailun vuoksi vanhojen ja uusien joitakin tuloksia: (sulkeissa ensin 12.11. ja toisena 20.11.)
- paino: 116,7 kg (120,7 kg, 120,8 kg)
- SMM eli lihasmassa: 32,2 kg (33,4 kg, 32,5 kg)
- rasvamassa: 58,6 kg (60,4 kg, 62,3 kg)

Yhteenvetona voisi sanoa, että tuo 4 kg, mikä on mittausten välissä lähtenyt, on poistunut rasvakudoksesta ja lihakset ovat pysyneet ennallaan. Kannattaa vertailla tuohon jälkimmäiseen ensimmäisistä tutkimuksista, sillä ihan ensimmäisessa tutkimuksessa menkkaturvotus vaikutti ihan selkeästi tuloksiin. (Ei viikossa voi oikeasti tulla tuollaisia muutoksia.)

Prosentteina mun rasvaprosentti oli viime mittauksessa 51,5 % ja nyt se oli 50,1 %. Aika lailla sama tulos kuin tuolla kehonkoostumusvaa'alla, jossa se oli 51,1 %. Lihasmassa olisi vaa'an mukaan 25,4 kg edellisen mittauksen perusteella ja InBodyssa se oli 32,2 kg. Siinä siis vaikuttaisi olevan enemmän eroa. Tosin vaaka ilmoittaakin mittaavansa vain luustolihasta, joten en tiedä, onko sillä vaikutusta. Ihmiskehossahan on muitakin lihaksia kuin luustolihakset, ja jos InBody mittaa nekin, niin se osaltaan voisi selittää eroa. En kyllä osaa sanoa, mittaako InBodykin vain luustolihakset.

7 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää jos lihasmassaa et ole menettänyt:) Tuo Inbody on oikeasti minusta tosi hyvä juttu un vaan ensimmäisen kerran sinne uskalsi mennä:)

  VastaaPoista
 2. Älä liikaa pompi, jos kipeenä oot, ettei tuu mikään sydänlihastulehdus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tanssin ennen kuin sairaus pääsi kaikkiin voimiinsa. Se siis paheni koko ajan iltaa kohti, kuten mulla tuntuu aika usein käyvän.

   Poista
 3. Kipeena ei saa liikkua. toipuminenkin kestää pidempää, malta siis levätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi malttaa ja varmasti tässä olossa malttaakin. Energiaa ei tunnu olevan ollenkaan.

   Poista