2.12.2012

Huomenna se sitten alkaa

Saa nähdä, mitä huominen tuo tullessaan, kun suuntaan kohti urheilulääkäriasemaa. Vuorossa on harjoittelun aloittamiseen liittyvä palaveri.

Ainakin saan varmasti lisätietoa testituloksista ja sitten varmaan jotain kartoitusta, kuinka usein ja minkälaista liikuntaa ehdin ja pystyn harrastamaan. Ruokavalion osalta en usko ainakaan suuria juttuja tulevan, koska keskiviikkona on vuorossa ravintoterapeutin tapaaminen.

Liikuntapäiväkirjan nettiversioon saanen opastusta ja tunnukset. Ruokapäiväkirjan tunnuksethan sain jo edellisellä tutkimuskäynnillä ja sinne olenkin maanantaita lukuunottamatta kirjannut tämän viikon syömiseni. Ei olisi ollut pakko, mutta halusin testailla samalla tuota ohjelmaa.

Nettiruokapäiväkirjasta puuttuu paljon mun käyttämiä tuotteita ja välillä vastaavan löytäminen on kovan työn takana. Lisäksi iso osa aineksista on laitettu yksiköissä tl, rkl, dl, mikä ei mulle oikein sovi. Itse tykkään laittaa lautasen keittiövaa'alle ja sitten vaan lappamaan tavaraa sille. Grammamääräiset annokset olisivat siis helpompia laittaa.

Onneksi laskupää riittää muuntamaan tilavuusmitat massamääräisiksi tuotteen kohdalla ilmoitetun 100 gramman energiamäärän avulla. Ei siis ylitsepääsemättömiä ongelmia siinä. Helpompaa toki olisi, jos ei tarvitsisi laskeskella.

Tänään on ollut liikunnan suhteen aika lepopäivä. Kävimme noin kilometrin päässä kaupassa lasten kanssa toisen istuessa rattaissa ja toisen pulkassa. Pulkan sain onneksi kätevästi rattaisiin kiinni. Kyllä tuossakin touhussa hiki tuli, kun puolet matkasta oli hiekoitettu, eikä esikoinen sitten halunnut kävellä, kun pulkassa on niin kivaa. Kyllä se pulkka kulki, kun ei hiekkaa kuitenkaan älyttömän paljoa ollut, mutta helpompaahan sen vetäminen toki hiekattomalla auratulla kadulla on.

Syömisten kalorimäärä tänään hieman alle 1700 kcal. Varmaankin ihan sopivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti