11.12.2012

Tämän talven ensimmäinen...

...pyllähdys lumeen.

Kävin esikoisen kanssa lähikaupassa (noin 1 km matkaa suuntaansa) pulkan kera. Suurimman osan ajasta poika istui pulkassa ja minä vedin tuossa ihanassa pöllyävässä lähes kymmensenttisessä lumessa. Auroja ei näkynyt.

Kotimatkalla lähes perillä sitten hups vaan ja mamma oli pyrstöllään lumessa ja lapsi nauraa kikatti pulkassa. Eipä siinä mitään, niin nauroi mammakin. Onneksi en kaatunut esikoisen päälle, koska siinä olisi voinut käydä pahasti.

Hyvää liikuntaa muuten kävellä pulkkaa vetäen ja kauppaostokset repussa tuollaisessa hangessa. Osa matkaa muistutti enemmänkin perunapeltoa kuin kävelytietä mutta kaipa se tiekin siellä jossain lumen alla oli. Lämmin tuli.

Kauppareissun lisäksi tänään tanssin noin 30 minuuttia tanssimatolla ja tein kymmenisen minuuttia lumitöitä. Siinä olikin sitten tämän päivän liikunnat.

Kuntovalmentajaohjelma varmaan tulee hulluksi mun kanssa -tai tulisi jos se ei olisi tietokoneohjelma. Liikun sen mielestä liikaa. Pitäisikö siis rajoittaa liikkumista juuri kun on vauhtiin päässyt?

En rajoita! Liikun juuri sen verran, kun huvittaa ja mikä hyvältä tuntuu. Sanokoon ohjelmat ja tutkimuksen valmentajat mitä hyvänsä. Nih.

8 kommenttia:

 1. Kun liikunta maistuu ni anna mennä vaan!:) ja ihana huomata että oot ihan koukuttunut tohon tanssimattoon :) tsemppiä urakkaasi, minä seurailen matkaasi!:)

  VastaaPoista
 2. Tavallista kevyttä liikuntaa ja hyötyliikuntaa voi munkin mielestä harrastaa miten paljon vain ja se on melkein pakkokin, jos siis meinaat kaupassa käydä jne.. Mutta kova treeni, mitä se nyt sitten onkin, kuuntelisin sinulle annettuja ohjeita.. Saatat saada itsesi ylikuntoon, ja siitä tulee semmoinen väsymys, ettei tosikaan, ja sykkeet nousee pilviin pienestäkin ponnistuksesta.

  Rajoitetut kalorit ja kovatehoinen liikunta lisää tuon uupumisen riskiä.

  Itsellä nyt operaatio hauiksenkasvatus/voimanlisäys menossa, niin voi kamala mikä nälkä...Onneksi kulutan kaiken kuitenkin, enkä koko ajan edes kerkeä olla syömässä :D

  Meille makeanhimoisille liikunta on kuitenkin parasta lääkettä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä se kovan treenin raja menee? Mitään kilpaurheilutasoista en edes harrasta. :D

   Poista
 3. Anna mennä vaan. Kun kerran liikunta maittaa, nauti siitä. Samalla tavalla olet mielestäni turhaan huolissasi pienistä kalorimääristä välillä. Sinulla on sen verran ylimääräistä, ettei haittaa vaikka paino tulisi ensin lujaakin alas. Se motivoi myös jatkamaan kun tuloksia tulee. Hienosti olet päässyt laihdutuksen alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koittanut pitää kalorit ravitsemusterapeutin suosituksen mukaisissa rajoissa eli 1600-1800 kcal. Monesti ne ovat jääneet jonnekin 1500-1650 kcal välille mutta se on ihan ok mielestäni.

   Ihan liian matalia eli 1000 kcal paikkeilla ei saisi suosituksen mukaan tulla paljoa (yksittäiset päivät eivät haittaa), jotta aineenvaihdunta ei turhaa hidastuisi entisestään ja keho saisi kuitenkin tarvitsemiaan ravintoaineita.

   Poista
 4. Hei vitsi kuin hyvältä kuulostaa toi pulkan kanssa kauppaan meno! :) Sujuis varmaan helpommin kun vaunujen kanssa tällaisessa lumimäärässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja ei. Vaunuissa menee samalla ostoksetkin kun taas pulkan kanssa saa kantaa nekin repussa. Eikä se pulkan vetäminenkään helppoa ollut kauheassa lumihangessa. Hiki tuli. :D

   Hyvää liikuntaa kyllä ja poika nautti. :)

   Poista