12.12.2012

Kotona koko päivä

Tänään en ole nokkaani ulos laittanut. Päätin pitää kotipäivän, koska huomenna pitää taas olla menossa ja mahdollisesti perjantainakin. Sitten sunnuntaina on personal trainerin tapaaminen. Hyvä välillä vaan olla ilman kummempia menoja.

Liikuntaa tuli tanssimatolla noin 50 minuuttia. Keskisyke 133, max 173 ja min 98. Kulutus 365 kcal.

Jos tutkimuksen valmentaja alkaa mulle valittamaan liian suuresta liikunnan määrästä, niin alan sitten käyttää sykemittaria vain osassa liikkumisiani. Itse liikkumista en halua vähentää. Ei ehkä ihan tarkoituksenmukaista mutta en jaksa alkaa vääntää asiasta.

Kuntovalmentajaohjelma siis herjaa jatkuvasti liian suuresta kuormituksesta ja sinne tämä valmentaja olikin sitten laittanut suunnitelmaa muutamalle viikolle siten, että vain joka toinen päivä olisi liikuntaa, ja niistäkin suurin osa matalalla teholla ja sykkeillä.

4 kommenttia:

 1. Kannattaisi uskoa sitä valmentajaa. Itse ahnehdin nopeaa laihtumista, ja juoksin itseni 1400 kalorin dieetillä siihen pisteeseen etten jaksanut muuta kuin maata sohvalla. No nyt naurattaa mutta ei naurattanut silloin... Kun koitin lenkkeillä, syke nousi samantien 170 ja yli ihan hitaasta hölkästä. Oikeasti voimat loppui ihan kokonaan, et ätinä halua sitä usko pois. Kesti kauan toipua tuosta. Ja en siis tehnyt muuta kuin hölkkäsin ja kävin töissä, ja söin liian vähän.

  Olet varmasti kuullut superkompensaatiosta, eli kuntohan kasvaa levossa. Kroppa tarvii palautumisaikaa tullakseen vahvemmaksi seuraavaa liikuntakertaa varten.

  Sinusta saattaa tuntua, että harrastamasi liikunta ei ole tarpeeksi kovatehoista. Se varmaankin on, ottaen huomioon ylipainon ja kuntotason.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä tuollaiseen termiin aiemmin törmännyt. Lepopäiviä on tullut luonnostaankin viikkoihin ja koitan nyt jatkossa huolehtia, että kevyempiä päiviä on ainakin se 2 viikossa.

   Poista
 2. Minä myös suosittelen hidasta aloitusta. Jostain luin, että nivelet ja jänteet tottuvat lisääntyvään rasitukseen paljon hitaammin kuin keuhkot ja verenkierto. Niinpä treeniä liian nopeasti ahnehtiva rikkoo helposti itsensä kun kunto tuntuu riittävän, mutta paikat eivät kestäkään. Sitten paukahtaa vaikka polvi, tulee pakkostoppi ja hirmuiten *itutus.

  Itsellenikin tämä on ollut välillä vaikeaa tajuta. Kun kerran treenaan, haluaisin treenata koko ajan syketasolla 3 (sykemittarissani tämä on jossain 150 kieppeillä), vaikka oikeasti kannattaisi tähdätä tasoille 1 tai 2 (noin 120-140). Unohtamatta kehonhuoltopäiviä, venyttelypäiviä, joogapäiviä ja ihan vain kunnon lepo- ja laiskottelupäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä joudun tietyllä tapaa aina ottamaan hieman iisisti polven takia eli nivelet eivät heti kauhean koville ole joutuneet. Tai riippuu varmaan siitä koville joutumisen määrittelystäkin. :D

   Mulla kanssa tuntuu, että ei ole tehnyt mitään, jos vain kävelee rauhallisesti tms, jolloin sykkeet ovat siellä 110-120 paikkeilla. Sellaistakin kuitenkin pitäisi tehdä, joten siinä tavoitetta.

   Poista