16.12.2012

Personal trainer

Tänään oli tosiaan tutkimukseen liittyvä personal trainerin tapaaminen. Kyseli ja luki tutkimuspapereista ensin hieman alkutietoja ja sitten pääsimme harjoittelun kimppuun.

Kyseisellä salilla kiertoharjoittelun painot on ohjelmoitu älykortille, joka muistuttaa sirullista pankkikorttia. Kortti sitten vain työnnetään laitteeseen ja vastus tulee automaattisesti ohjelmoinnin mukaan. Tällä ensimmäisellä kerralla painot olivat automaattisen ohjelman perusteella ja lähes kaikissa liikkeissä pitikin samantien muuttaa vastusta suuremmaksi. Osassa tuo nosto oli aika suuri, tyyliin vastuksesta 10 kg vastukseen 25 kg reisilihasliikkeessä.

Ihan aluksi poljin vakiokuormitusalkulämmittelyn kuntopyörällä. Voisin sanoa, että tyhjän polkemista tuo oli mutta sen vastuksia ei saa muuttaa vaan ne on määritelty kuntotestin perusteella. Siinä aluksi istutaan polkematta 1 min, sitten eka vastus (tai vastuksettomuus) 5 min, isompi vastus 5 min, suurin vastus 5 min, lepo 1 min ja taas sama kuin alun vastus 2 min. Jotain ehkä kertoo, että keskisyke tuossa harjoittelussa oli 117. Suurimmaksi osaksi siis todellakin tyhjän polkemista.

Sitten oli lihasharjoittelun vuoro ja siinä tosiaan 3 sarjaa 15 toistoa jokaista liikettä kiertoharjoitteluna. Ensin siis yksi lihas 15 toistoa, sitten seuraava lihas 15 toistoa, taas seuraava 15 toistoa jne. Sitten kun yksi kierros oli tehty, niin jälleen alusta toinen sarja ja sen jälkeen vielä kolmas. Tykkäsin kyllä, vaikka siinä saikin koko ajan vaihtaa laitetta.

Lopuksi vielä noin 20 minuuttia aerobista harjoittelua vapaasti valittavalla laitteella. Valitsin tällä kerralla soutulaitteen ja innostuin ehkä soutamaan turhan tehokkaasti, sillä keskisyke oli 150. Tuon soutamisen aikana matkaa laitteen mukaan tuli 4 km. Aika pitkälle siis pääsin soutaen.

Mulla oli sitten vielä runsas kilometri kävelyä bussipysäkille ja jälleen runsas kilometri bussimatkan jälkeen kotiin. Matkan jälkeen vielä innostuin tekemään lumityöt, joten eiköhän loppuverryttelykin tullut suoritettua kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, vaikka tuo soutaminen olikin turhan tehokasta.

Kotiin sain vielä lihaskunto-ohjelman, jonka pystyn toteuttamaan pikkupunttiksella/kotona. Aivan loistavaa!

Nyt on sellainen ihanasti väsynyt fiilis. Sellainen, kun tuntee tehneensä jotain mutta ei silti ole ihan rättiväsynyt. Vaikea selittää mutta ehkä tiedättekin, mitä tarkoitan?

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta ja kiva että olet edelleen innoissasi! Itse en ole koskaan noita avainkorttilaitteita käyttänyt. Lisääntyykö siinä jotenkin automaattisesti seuraavaan treenin painot jos olet saanut kaiken tehtyä vai miten siinä edistyminen tapahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsittääkseni painot eivät itsestään lisäänny mutta joka treenin jälkeen ohjelma ilmoittaa, oletko suorittanut treenin alle, yli vai asetettujen tavoitteiden mukaisesti (toistot ja vastukset). Niitä painoja voi siis säätää itse treenin aikana mutta ei ole pakko, jos ne asetetut vastukset ovat hyvät.

   Noissa laitteissa on siis ilmanpainevastus eikä sellainen perinteinen painopakka. Sitten jokaisessa laitteessa on kosketusruutu kortinlukijoineen ja siitä sitten voi säädellä painoja yms. Laitteelta muutetut vastukset eivät jää kortille muistiin vaan seuraavallakin kerralla laite antaa oletusvastuksen. Ne muutokset pitää laittaa kortille ohjelman kautta.

   Poista