6.12.2012

Kuntovalmentaja netissä

Tutkimuksen kautta syötän siis sykemittarista tiedot nettipäiväkirjaksi kutsumalleni sivulle, joka siis oikeasti on kuntovalmentaja-ohjelma. Sinne on syötetty tutkimuksessa saadut tulokset kunnosta jne ja sen perusteella ohjelma ehdottelee liikuntasuorituksia ja päiviä.

Ohjelma myös muokkautuu sille syöttämieni tietojen perusteella ja saatuaan tarpeeksi dataa se ymmärtääkseni alkaa ehdottaa ihan spesifiä lajia ja kestoa. Lajit ja kestot se siis nappaa aikaisemmista liikuntasuorituksista. Tai näin ainakin olen käsittänyt.

Erojakin on jo nyt huomattavissa. Sykemittarin kulutuskertymä on nyt noin 2500 kcal kun taas tuolla kuntovalmentajassa kertymä on vain 2000 kcal. Maksimisyke eräässä suorituksessa nousi sykemittarin mukaan 199 kun taas saman suorituksen maksimisykkeeksi valmentaja sanoo 178.

Laitoin tuosta jo kysymyksen sähköpostilla ja alustava vastauskin tuli:
"Tuo maksimisykkeen ero saattaa tulla siitä, että Polarin mittari on asetettu mittaamaan jokaisen sydämenlyönnin välinen aika, joka on jossain määrin häiriöherkkä menetelmä. Kuntovalmentaja on taas säädetty suodattamaan jossain määrin häiriöitä. Tuossa ensimmäisessä mittauksessa 3.12. näyttäisi olevan jonkin verran häiriötä, mikä selittäisi tuon eron. Pääsen maanantaina toisella analyysiohjelmalla tarkemmin kiinni tuohon mittausdataan selvittämään, mistä tuo ero tulee.

Ero kalorikulutuksessa tulee myös hieman erilaisista asetuksista mittarissa ja ohjelmassa. Periaatteessa Kuntovalmentaja antaa tarkempaa dataa etenkin sellaisissa lajeissa joissa kuormitus ja palautuminen vaihtelee."

Tänään olin tunnin verran ulkoilemassa esikoisen kanssa. Pulkkaa vetäen, seisoskellen, kävellen ja lumitöitä tehden tuo aika kului todella nopeasti. Sykemittari antoi kulutukseksi 306 kcal. Keskisyke 106, max 145 ja min 83.

Illalla sitten vielä tanssimatolla 57,5 minuuttia. Kulutus 424 kcal, keskisyke 136, max 175 ja min 85.

Kuntovalmentaja jo herjailee, että olen liikkunut liikaa. En vain halua lopettaa, kun olen hyvään rytmiin päässyt ja liikunta maistuu. Liian rasittavaksikin liikkumistani moittii. Tosin uskon, että asetukset ovat hieman pielessä, koska ne on tehty mittaustulosten mukaan ja mittausten jälkeen olen liikkunut aktiivisemmin kuin ennen niitä. Sen varmaan olette täälläkin olleista raportoinneista huomanneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti