2.11.2012

AH-kerho

"Hei. Olen 100 kilon keijukainen ja olen herkkuholisti."
"Hei, 100 kilon keijukainen."

Alkoholismin yhteydessä usein kuulee sanottavan, että alkoholisti ei koskaan kykene palaamaan alkoholin kohtuukäyttäjäksi. Koskeekohan sama myös herkkujen suurkuluttajia?

Olen huomannut, että jos olen pitkään syömättä herkkuja, niin niitä ei edes tee mieli. Jos niitä taas syö, niin kerralla saattaa mennä vaikka pussi jos toinenkin. Lisäksi nämä mieliteot ovat kausittaisia eli joskus tekee kauheasti mieli suklaata, kun taas toisena kautena voisi syödä litroittain jäätelöä. Onko teillä muilla samaa?

Sokeririippuvuudesta ja karppaamisesta on kirjoitettua sanaa paljonkin. Toisaalta juttua löytyy sekä puolesta että vastaan. Itse en ainakaan tällä hetkellä mieti varsinaista karppaamista mutta herkut ja leivän voisin jättää kokonaan pois. Leipää en siis muutenkaan syö kauheasti, joten se ei kovin suuri muutos olisi. Nuo herkut taas...well, you know.

4 kommenttia:

 1. Itsellä makuaisti on ainakin jotenkin ihan itsestäänkin vanhetessa muuttunut, niin etten nykyään enää oikein edes tykkää mm. karkeista ja sellaisista. Onko sitten vain ollut niin paljon ilman niitä, että himo niihin on mennyt vai itsestäänkö se makuaisti on muuttunut? Pienenähän niillä olisi voinut vaikka elää.

  Se ainoa petollinen herkku nykyään on sipsit (hyvä kun uskallan sanoa sanaa edes ääneen tai kirjoittaakaan.) Jonkinlainen riippuvuus siinäkin varmasti on kyllä kyseessä. Jos olen pitkään ilman ja en puhu niistä, niin ei tee mielikään. Jos taas syön vaikka pieniäkin määriä peräkkäisinä päivinä, niin tekee mieli vain enemmän ja enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivoisin, että mun makuaisti muuttuisi tuollaiseksi. Kyllähän makuaisti voi muuttua. Ainakaan itse en lapsena voinut sietää mitään kasviksia kypsennettynä, porkkanat olivat kaikkein pahimpia. Nykyään taas voisin syödä ihan vaan keitettyjä kasviksia sellaisenaan.

   Poista
 2. Olen miettinyt tätä ihan samaa, ja varsinkin että mitä tapahtuu kunhan tämä mun vhh-dieetti on ohi. Pystynkö pitämään herkuttelun hallinnassa, vai aiheuttaako jo pelkkä hiilareiden lisäys ruokavalioon armottoman puputtamisen himon? Aika ajoin olen pystynyt olemaan ilman herkkuja pitkiäkin aikoja, mutta tämä puoli vuotta on kyllä ennätys. Olenhan toki tämänkin dieetin aikana herkutellut tankkauspäivinä, mutta on ollut helppo palata dieettiin kun siitä kuitenkin maksan ja tuloksia on tullut. Jää kuitenkin nähtäväksi, mitä tämän jälkeen tapahtuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli vuotta on kyllä todella hyvä saavutus! Onneksi olkoon. :)

   Poista