16.11.2012

Mukavan hikinen päivä

Tänään on tosiaan tullut mukavasti liikuntaa. Kaikki eivät toki miellä tanssimattoa välttämättä varsinaiseksi liikunnaksi mutta voin kertoa, että hiki ainakin tulee ja syke nousee.

Ensin tanssin 32 minuuttia, jonka aikana sykemittarin mukaan kului 313 kcal. Keskisyke 142 ja maksimisyke 170. Rasvanpolttoa 11 minuuttia ja kuntoa 21 minuuttia. Voin kertoa, että oli hiki tuon jälkeen.

Sitten hengähdin vartin verran, minkä jälkeen lähdin esikoisen ja tuplavaunujen kanssa lähikauppaan ostamaan 24 litraa maitoa ja vähän muutakin. Vaunut siis pääasiassa noiden maitojen vuoksi mukaan. Tosin esikoinen menomatkan puolessa välissä kiipesi myös kyytiin. Kaupan parkkipaikalla jatkoi jälleen omin jaloin ja ihan innoissaan käveli pitkin kaupan käytäviä.

Matkaa kaupalle on noin kilometri mutta koko reissuun kului aikaa hieman yli tunti. Kaloreita mittarin mukaan kului 471, keskisyke oli 120 ja maksimisyke 150. Rasvanpolton osuus ajasta oli 44 minuuttia ja kunto-osuus 22 minuuttia. Syke kohosi varmaan jo ihan turhautumisestakin välillä, kun esikoinen olisi halunnut jäädä tutkimaan joka ikisen pensaan matkan varrella ja koko ajan sai kulkea ees-taas häntä hakemassa.

Myöhemmin sitten tanssin vielä uudestaan 31 minuutin ajan. Sillä kertaa kulutus oli 317 kcal, keskisyke 145, maksimisyke 173, rasvanpoltto 6,5 minuuttia ja kunto 24,5 minuuttia. Jälleen tuli ihan kunnolla hiki ja siihen kai pitäisi pyrkiäkin.

En kyllä tiedä, kuinka hyvin nuo sykemittarin antamat kulutusarvot pitävät paikkansa, jos niissä on käytetty laskennallisia viitearvoja. Mun kulutusarviohan oli alle viitearvojen. Tosin eipä noilla arvoilla kai niin merkitystä ole. Pääasia, että liikkuu, eikös vaan?

2 kommenttia:

 1. Ahkerasti oot liikkunut :) Kylla minusta tanssimattoilu lasketaan ihan kunnon liikunnaksi!;D Itsestahan se riippuu kuinka taysilla vetaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin. Enemmän siinä tulee hiki kuin vaikka kävellessä. Sykekin on huomattavasti korkeampi. :D

   Maksimisykkeistä voi ehkä jotain päätellä...

   Poista