7.11.2012

24 tunnin EKG

Tänään oli ensimmäinen tutkimushoitajakäynti sairaalalla. Siellä käytiin läpi liikunta- ja ruokapäiväkirjat sekä muut kyselylomakkeet, joita olen tutkimukseen liittyen täyttänyt. Mielialakysely, terveyskysely ja muuta sellaista.

Lisäksi siellä laitettiin rekisteröintilaite seuraamaan EKG:tä 24 tunnin ajan. Tuossa laitteessa on alimpien kylkiluiden kohdalla, rintojen alla ja ylhäällä melkein kaulalla asti mittausanturit ja sitten sellainen pieni "käsilaukku", jossa on sitten varsinainen rekisteröintilaite. Teipit noissa ikävästi kutittavat, kun mulla on teippiallergiaa mutta eiköhän tämän vuorokauden ajan kestä. Saa vaan nähdä, kuinka hyvin johdot pysyvät kiinni yön aikana.

Rekisteröinnin aikana pitää myös kirjoittaa tapahtumakalenteria eli kellonajan kanssa mainita, mitä on tehnyt. Esimerkiksi nukkuminen, syöminen, lasten kanssa puuhailu, kävely yms. Lisäksi pitää mainita oireista, kuten väsymys, huimaus, sydämen tykytykset jne ja tietysti myös mahdollisesti otetut lääkkeet.

2 kommenttia:

 1. Oon joskus tehnyt vähän samanlaisen testin. siinä tosin mitattiin sykepannan tapaisella laitteella samat asiat. Sen käyttäminen oli kyllä yhtä tuskaa, kun yöaikaan se "piipitteli" ihan omia aikojaan. Tuloksia oli hauska seurata. Siinä tuli tietysti päivän aktiviteetti, eneggian kulutus ja myös palautuminen työstä. Mulla "stressikäyrä" yleensä nousi vasta kotona ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella tuo stressikäyrän. :D

   Nukkuminen meni paremmin kuin pelkäsin. Toki johdot ja laite olivat silleen vähän tiellä mutta sain nukuttua ihan hyvin.

   Poista