11.11.2012

Huomenna se sitten olisi

Nimittäin polkupyöräkuntotesti. Hieman jännittää oma kuntotaso, jonka oletan olevan jotain heikon ja keskitason väliltä. Keskitasoa se tuskin on mutta väittäisin, etten kunnoltani kuitenkaan ihan pohjasakkaakaan ole. Huomenna se sitten selviää.

Ihan varma en kyllä ole, että kuinka tarkkoja tuloksia sieltä huomenna mukaani saan mutta kaipa he ainakin voivat suuntaa-antavasti kertoa kunnon tasosta. Myös kehonkoostumusanalyysi tehdään siellä huomenna ja sen tulokset myöskin kiinnostavat kovasti.

Vatsatauti onneksi on jo antanut periksi. Lähti yhtä yllättäen kuin tulikin, koska eilen oli vielä ihan kuralla vatsa. Tänään ei onneksi ole ollut enää mitään vaivoja tautiin liittyen. Muuten kyllä on vatsa ollut ikävän oloinen mutta se taas johtuu ihan naiseuden ihanuuksista, jotka siis alkoivat sopivaan aikaan, eikä tulevillekaan testeille ole estettä.

Jos joku ei testeistä vielä lukenut, niin kuukautiskierto vaikuttaa todella paljon niiden suoritusajankohtaan sillä ne pitää tehdä vähintään 3 päivää vuodon loppumisesta mutta viimeistään 13. päivänä vuodon alkamisesta. Tuohon yhtälöön kun vielä lisätään hieman epäsäännöllinen kierto ja pitkä vuotoaika, niin soppa on valmis. Onneksi siis alkoivat juuri oikeaan aikaan testien kannalta eikä koko homma siirry ensi vuoteen.

Tässä vielä saamani ohje huomista varten:

Valmistautumisohjeet maksimaaliseen kuormitustestiin polkupyöräergometrillä 

Liikunta ja terveydentila: 
Testiin on suositeltavaa tulla hyvin levänneenä, joten hyvin raskasta liikuntaa, yli 6 tunnin lentomatkoja sekä yötyötä on vältettävä testiä edeltävänä päivänä. Raskasta liikuntaa lukuun ottamatta, totuttua liikuntaa voi harrastaa edeltävinä päivinä normaalisti. Akuutti tulehdussairaus, esim. flunssa, kurkkukipu, nuha, aiheuttaa testin siirtämisen myöhempään ajankohtaan, ja tällöin tulisi mahdollisimman pian ottaa yhteyttä ajanvaraukseemme. 

Ruokailuun liittyvät ohjeet: 
Ennen testiin tuloa ei tule syödä raskasta ateriaa. Edeltävästä kevyehköstä ateriasta tulisi olla kulunut aikaa vähintään 2 tuntia. Kahvia, teetä, kolajuomia tai tupakkatuotteita ei saa nauttia kahteen tuntiin ennen rasitusta. Varaa mukaan mehua ja/tai pientä välipalaa, etenkin jos edellisestä ateriastasi tulee kuluneeksi pitkä aika. Alkoholia ei tule nauttia testiä edeltävän 24 tunnin aikana. 

Varusteet: 
Ota mukaan testiin sopivat sisäliikuntavarusteet:  
  • reidestä löysät lyhytlahkeiset shortsit 
  • puuvillainen lyhythihainen T-paita, joka ei ole kovin kireä. Keinokuidut voivat aiheuttaa häiriöitä EKG-mittaukseen. 
  • lenkkitossut ja/tai pyöräilykengät 
  • kapeahkot (urheilu)rintaliivit. Kireää tai paksua urheilutoppia ei suositella käytettäväksi, koska elektrodeja kiinnitetään rintakehälle ja selkään 
  • pyyhe ja vaihtovaatteet. Testin jälkeen on mahdollisuus käydä suihkussa.  

Testin jälkeen: 
Saat testin jälkeen kahdeksi vuorokaudeksi syketietojasi rekisteröivän pienen laitteen (Bodyguard™) ja täytettäviä päiväkirjoja koskien ao. vuorokausien aikaisia tapahtumia (fyysinen ja psyykkinen kuormitus, lepo ja uni). Tämän vuoksi rasitustestipäivänä ei saa harrastaa pyörätestin lisäksi muuta liikuntaa. Laitteen ja päiväkirjojen palautuksesta sovitaan testin yhteydessä. 

Tullessasi testiin toimi näin: 
Ilmoittaudu vastaanotossa, ja anna täyttämäsi Tutkimuksen esitietolomake, tai täytä ja allekirjoita se viimeistään tässä vaiheessa. Ilmoittautumisen jälkeen sinut kutsutaan vastaanottoaulasta alkumittauksiin (kehonkoostumusmittaus, spirometria- ja typpioksidipuhalluskoe, lepo-EKG) ja sen jälkeen lääkärin tarkastukseen. Vasta näiden jälkeen ilmoittaudut kuormituslaboratorioon. Kaikkien mittalaitteiden valmisteluun menee noin 20 min. Varsinainen kuormitustesti alkaa noin tunnin kuluttua siitä, kun olet saapunut paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti