14.11.2012

Kaloreista

Kehonkoostumusmittaus antoi mun BMR-arvoksi 1672 kcal. Tämä siis on papereissa selitetty olevan arvio kehon perusenergiankulutuksesta vuorokaudessa huomioiden lihasmassan osuuden kehossa.

Netistäkin tuosta hieman koitin lueskella ja vastaavaa tietoa löysin. Ihmetyttää vain, että netistä löytyvät laskurit antavat mun tiedoilla (pituus, paino, sukupuoli ja ikä) huomattavasti suurempia lukuja. Päälle 2000 kcal ja kyllähän tuossa InBody-mittauksessakin viitearvot olivat 2176-2577 kcal.

Onko elimistöni mahdollisesti geneettisesti aineenvaihdunnaltaan normaalia hitaampi? Antaako mittaus liian alhaisen arvion? Onko viikon pussikuuri voinut laittaa elimistön säätöliekille? Paljon kysymyksiä tulee mieleen.

Uskoisin, että aineenvaihduntani on keskiarvoista hitaampaa, kuten ylipainoisilla usein on. Uskoisin myös, että mittaus mahdollisesti antaa matalamman arvion kuin todellisuus on. Varma en asiasta kuitenkaan voi olla eikä sitä kovin helppo taida olla ihan tarkkaan koskaan saada selvillekään.

Myöhemmässä vaiheessa tutkimusta tulen saamaan yksilöllisen liikuntasuunnitelman ja ravintoterapeutin ohjeita ruokavalioon. Varmasti myös saan lisätietoa mittaustuloksista.

7 kommenttia:

 1. Minä oon ainakin aina aatellu sen niin, että noihin viitearvoihin oletetaan ihmisten liikkuvan säännöllisesti.
  Joskus aikoinaan mulle tuli joku 1400 ja risat tuosta ja sitten parin kuukauden lihastreenien jälkeen se oli muuttunut johonkin 1500 ja risoihin.
  Paino ei tuon parin kuun aikana muuttunut paljoakaan. Ehkä -2kg. Se lihasmassa vaan alkaa heti vaatimaan enemmän kaloreita.
  Olisi jännä tietää mitä nykyään tulisi tulokseksi, kun on liikkunut ja nostellut puntteja HUOMATTAVASTI enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..niin ja että siksi monet syövät aivan liikaa, kun kuvittelevat, että saavat syödä sen reilut 2000 kcalia päivässä, vaikkeivat liiku yhtään.

   Tai nämä on ainakin miten minä oon näitä asioita aatellu.

   Poista
  2. No, mä siis ajattelin, että tuo arvo olisi ollut edes viitearvoissa, koska lihasmassaahan mulla oli viitearvoja enemmän. Sitten, kun tuohon kulutukseen on huomioitu se lihasmassa, niin sen perusteella jotenkin tuntuu hassulta, että kulutus on noinkin paljon viitearvoja pienempi.

   Jos ymmärrät, mitä tarkoitan?

   Poista
 2. Ihan ymmärrettävää, että tuo luku tuntuu pieneltä, mutta itse veikkaisin syyksi juuri sitä säännöllisen liikunnan puuttumista. Itse siis ajattelen niin, että viitearvoihin pääsee, jos elämänlaatu on kaikinpuolin "keskivertoa" eli viikkoon kuuluu kohtuullisesti säännöllistä liikuntaa tai esim. työ on vastaavasti fyysisesti rasittavaa. Omat liikunnat kun on olleet tässä jonkin aikaa mittätömän vähäisiä, huomaa heti ettei ole varaa syödä yhtään ylimääräistä, kaikki näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta onko tuolle InBody-laitteelle syötetty tiedot liikkumisesta vai minkä perusteella se laskee arvion? Tarkoitan, että olisi kiva tietää, mihin tuon laitteen antama arvio todellisuudessa perustuu.

   Poista
 3. Mulla paino nyt 110kg ja InBody antoi kaloreiksi 1700kcal. Syön about n. 1400kcal ja laihdun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laihtumiseen vaikuttaa myös liikunnan määrä, joten pelkästään tuon perusteella ei voi mittauksen arvon oikeellisuudesta tietää.

   Oletetaan vaikka, että peruskulutuksesi on tuo 1700 kcal. Liikut päivässä 500 kcal edestä (mukaanluettuna kaikki arjessa oleva liikkuminen, esim. huoneesta toiseen siirtymiset). Tämä antaisi kokonaiskulutukseksesi 2200 kcal. Jos siis söisit vaikka 2000 kcal päivässä, niin edelleen laihtuisit, mutta hitaampaa.

   Poista