27.11.2012

Mukavan liikunnallinen päivä

Ensin kävelin vaunuja työntäen vajaan 2 km matkan lähimpään keskukseen kauppaan. Sieltä tulin kyllä bussilla takaisin, etteivät pakasteet sula.

Miehen tultua kotiin sitten suuntasin tuohon kerhohuoneelle, jossa on tämän taloyhtiön "punttisali". Lainausmerkeissä erittäin niukan laitevalikoiman vuoksi.

Tuolla pikkupunttiksella poljin ensin 15 minuutin ajan kuntopyörällä. Seurasin sykkeitä aina välillä sykemittarista ja ne olivat noin 140-145. Polkemisen jälkeen tein lihaskuntoliikkeitä sen, mitä noilla salin laitteilla osasin. Lähinnä ylävartalon lihaksia, koska polven ojennus on ainoa jalkalihasliike, jonka salilla olevalla laitteella hallitsen. Noin 20 minuuttia meni lihasliikkeissä.

Sykemittarin mukaan tuossa runsaassa puolessa tunnissa paloi 323 kcal. Keskisyke oli 129 ja maksimisyke 158.

Salin jälkeen olin hetken ulkona raittiissa ilmassa ja sisälle tultuani suuntasin tanssimatolle. Noin 40 minuuttia ja 395 kcal kului sen parissa. Keskisyke 143 ja maksimi 175. Taitaa tuo vajaa 180 olla aika lähellä mun saavutettavissa olevaa maksimisykettä, koska sen suurempia lukuja ei ole mittariin tullut.

Ruokailut eivät ole menneet niin hyvin kuin liikunta mutta tässä vaiheessa keskitynkin enemmän liikkumisen lisäämiseen. Eivät ruokailutkaan onneksi ihan hirveän huonosti ole menneet mutta painon uskon pysyneen samoissa tai ehkä jopa hieman nousseen, koska annokset ovat olleet aika isoja. Pian pitää alkaa kiinnittää enemmän huomiota syömiseenkin, kun liikunta alkaa olla jo koukuttanut mut.

Nilkka onneksi kesti hyvin nuo liikkumiset. Tanssimatolla pomppimisen jälkeen se hieman vihoitteli mutta ei ainakaan vielä ole turvonnut.

2 kommenttia:

 1. Hienosti oot liikkunut! Se kannattaa muistaa, että syöminen on kaiken perusta. Ruokapäiväkirja on tosi hyvä. Itse seuraan aina välillä päivän kaks syömisiä. Sillä pikkuhiljaa ruokamäärät ainakin kasvavat. Itse kyllä huomaan, että silloin kun tulee liikuttua, niin tulee syötyä järkevämmin kun ei heti halua dissata liikunnan vaikutuksia.

  Tsemppiä oikein hurjasti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syömisiin aionkin puuttua tarkemmin ensi viikon tapaamisten jälkeen. Tutkimuksen puitteissa olettaisin saavani jonkinlaista osviittaa syömistenkin suhteen.

   Kiitos tsempeistä. :)

   Poista