28.11.2012

Blogin anonymiteetistä

Kirjoitan blogiani anonyymisti, kuten hyvin moni muukin blogisti. Muutama ystävä tietää blogistani mutta muuten en ole kirjoitteluani mainostanut. Kuvien ja kirjoitustyylin perusteella on tietenkin mahdollista, että joku minut kirjoittajaksi tunnistaakin mutta ei se oikeastaan mun elämää kaada. Jos tunnistaa, niin sitten tunnistaa ja toivottavasti kunnioittaa toivettani pitää nimeni piilossa.

Oletteko te muut anonyymisti bloggaavat ajatelleet tuota tunnistamisasiaa? Olisiko mielestänne kamalaa, jos joku tuttu yhtäkkiä kysyisi, että "ootko sä sen ********* -blogin kirjoittaja?" vai olisiko se teille ihan yhdentekevää? Useimmille todellisuus on varmasti jotain tuolta väliltä riippuen, kuka on tunnistanut ja kuinka paljon itsestään on blogissa paljastanut.

Entä toivoisitteko, että teidät mahdollisesti tunnistanut henkilö kertoisi asiasta teille? Olisiko parempi tietää vai jatkaa kirjoittamista anonymiteetin harhassa?

Mä varmaankin toivoisin, että saisin tietää. En niinkään sen takia, että se kirjoitteluuni millään muotoa vaikuttaisi vaan sen takia, että mun mielestä olisi kiva tietää, ketkä tutuistani blogiani seuraavat. Tietynlaista uteliaisuutta siis.

13 kommenttia:

 1. Itse kirjoitan tietyistä syistä myös anonyymisti. Se, että joku tuttava minut tunnistaisi ei haittaa, mutta olisihan se kiva tietää.

  VastaaPoista
 2. Itse alussa kirjotin Anonyymisti blogiani ,mutta en enään. :)

  VastaaPoista
 3. Hui, olisi ihan super ahdistavaa, jos joku tuttu saisi tietää! Yksi kaverini lueskelee laihdutusblogeja ja pelkäänkin, että hän tunnistaa minut tuosta omastani. Hän tietää kyllä projektistani ja on itse tekemässä samanlaista elämäntaparemonttia, että sinänsä se ei haittaisi. Tykkään kuitenkin siitä, että voin kirjoittaa blogiini aivan mitä tahansa sellaistakin, mitä en esimerkiksi kaverilleni kehtaisi edes myöntää. Toivottavasti se myös pysyy näin! :)

  VastaaPoista
 4. Tää oli mielenkiintoinen postaus. Mäkin olen anonyymibloggaaja ja mut on jo yks kuntosalin spinning ohjaaja tunnistanut. Aluksi säikähdin kuoliaaksi ja harkittin jo poistavani koko blogin, mutta seuraavana aamuna olin jo rauhoittunut. Me tunnetaan toisemme kuitenkin vain näöltä :)

  Jos joku "oikea" tuttu mut tunnistaisi niin ehdottomasti haluaisin tietää :) Varsinkin kun oma blogini on oma top-secret operaationi, josta siis ei edes avokki tiedä eikä varmaan ilahtuisi jos näkisi minusta netissä kuvia mitä sinne olen lisännyt.

  Riippuu varmasti ihan henkilöstä joka blogin löytää. Jos kyseessä olisi vaikkapa juuri avokki niin en todellakaan tiedä mitä siitä sitten seuraisi. Toisaalta tänään harkitsin hetken, että olisin eräälle kaverilleni kertonut blogistani - tytöt vain ymmärtää näitä juttuja paremmin ja pystyn luottamaan häneen tietäen ettei hän kertoisi muille salaisuuttani. Jätin kuitenkin paljastamatta.... ehkä joku päivä sitten..? :)

  VastaaPoista
 5. Minä en ainakaan haluaisi tietää ,jos joku tuttu lukee blogiani! :o Minua ei siis tunnistaminen haittaisi niin kauan kun en tiedä jonkun tutun lukevan blogiani! :D

  VastaaPoista
 6. Kirjoitan myös ns. ilman kasvoja ja olen miettinyt, että mitä jos joku tuttu tunnistaa. Aluks olisi kylä nolottanut, kun olen lisäillyt kroppakuvia ja nillittänyt blogiini omia epäonnistumisia. Nyt kun asiaa miettii uudelleen, niin ei se enää haittaisi, vaikka joku tuttu löytäisi blogini. Olen myös joskus humalassa meinannut lipsauttaa tästä "päiväkirjastani" :D Takana on niin suuri muutos ja iso kasa kiloja, että ei haittaa ollenkaan vaikka joku tuttu saisi tietää:) tsemppiä sulle sun pudottamiseen, ei oo helppoo hommaa tää laihdutus!:)

  VastaaPoista
 7. Mä kirjoitin aikasemmin anonyymisti (laihdutus)blogia. Sinne oli helpompi kirjottaa kaikesta, kun tiesi, että ei "tarvitse menettää kasvoja" joidenkin asioiden takia. Tämä ylipaino ja laihdutus on kuitenkin sen verran arkaluontoinen asia, että ei siitä viitsi kaikille kavereille huudella. Kivempi kirjoittaa nimettömästi ja kasvottomasti, niin ne repsahduksetkin on jotenkin helpompi lakaista maton alle.
  Aloitin hääblogin vähän myöhemmin, jossa jossain vaiheessa paljastin kasvoni. Muutama tuttu tuohon blogiin sitten törmäsikin, ja sain ihanaa palautetta heiltä.
  Nyt kun on häät humputeltu ja arki palannut, aloitin kokonaan uuden tarinan uudessa blogissa. Siellä olen tietoisesti minä omalla naamavärkilläni, ja omilla jutuillani. Ajatuksena on myös kirjoittaa laihduttamisesta, mutta vähän on vielä hakusessa, että mitä sinne kirjoitan - kun anonymiteettiä (tai miten se nyt sit kirjoitetaankaan) ei sillä lailla ole. Katsotaan miten käy :)

  Ps. kiva blogi sulla! :)

  T. Elisa (http://elisanelamaajatuunauksia.blogspot.com)

  VastaaPoista
 8. No olisi kyllä, ihan hirveää! Vanhat tekstit katoaisivat siinä paikassa! Tosin olen kertonut niin noloja tosiasioita, että tuo on varmasti sikäli ymmärrettävää. Ja toivoisin, että tunnistanut kertoisi minulle.

  VastaaPoista
 9. Iso osa siis ei haluaisi tulla tunnistetuksi. Ihan ymmärrettävää, sillä sehän anonyymisti bloggaamisen tarkoitus onkin.

  Itseä pohditutti asia ja siksi kyselin. Kiitos kaikille vastauksista. :D

  VastaaPoista
 10. Mä kirjoitan "semianonyymisti". Siskolleni olen blogin paljastanut. Mua ei haittais jos joku tuttu osuis paikalle, ainut syy miksi bloggaan vielä anonyymisti on mua netissä vainoava "hiukan" vajaa ihminen jonka vuoksi jouduin luomaan uuden Google-tilin. Entisessä tilissä siis toinen blogi mihin tämä sekopää eksyi. Tulen kuitenkin tässä laihisblogissa jatkuvasti rohkeammin julkisuuteen, ja se tuntuu hyvältä :)

  Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä tollanen stalkkeri. Toivottavasti ei löydä sun uutta blogia.

   Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan varmasti. :D

   Poista