21.2.2013

Sykemittariongelmia

Jo pari viikkoa on ollut ongelmia sykemittarin kanssa. Näyttää ihan miten sattuu noita sykkeitä eli joskus mäkeä ylöspäin rattaita puskiessa lähes 5 km tuntinopeudella mittari väittää sykkeeksi noin 50-60. Niin varmaan juu. Todellisuus on jossain 140-150 paikkeilla tai korkeampi. Lisäksi syke saattaa pysähtyä pitkäksi aikaa johonkin ihan satunnaiseen lukuun tai mennä kokonaan nollille.

Syyksi itse epäilen sykevyötä tai oikeastaan sen toimimattomuutta. Tutkimuksen porukka veikkaa mun epämääräisten sydämenlyöntien tekevän osansa. Voihan sekin olla, mutta miten ne sykkeet vasta nyt tuottaisivat häikkää, kun pari kuukautta on mennyt jo lähes ongelmitta.

Osatekijä voi lisäksi olla se, että mä en todellakaan hikoile tuon sykevyön kohdalta rintakehästä. En yleensäkään ole kova hikoamaan ja mulla hiki tulee suurimmaksi osaksi päähän. Jos kannan reppua tai on liikaa päällä pitkän matkan kävellessäni, niin myös selkä hikoilee mutta silloinkin etupuoli, jossa ne vyön sensorit ovat, on ihan kuiva. Kastelen vyön kyllä ennen käyttöä aina ihan läpimäräksi vesihanan alla, mutta eihän vedessä toki niin hyvin ole johtavuutta kuin hien suoloissa.

Onko teillä muilla ollut vastaavia ongelmia?

Huomenna menen tutkimuspaikkaan ja koitetaan löytää ratkaisua. Geeliä on mietitty, mutta mun ymmärtääkseni sitä ei noihin huokoisiin sykevöihin suositella. Tuskinpa se tuota vyötä kuitenkaan enempää voi pilata, jos se on jo valmiiksi rikki. Kaiketi testataan myös toista vyötä, niin selviää, onko vika todellakin vyössä.

6 kommenttia:

 1. En nyt muista mikä mittari sulla on mut mun Suunto T4c tekee tota ihan samaa ja kun takuuta ei oöe niin heitin mittarin mäkeen vaikka ahdistavan kallis se olikin:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Polarin RS800CX. Takuuta varmasti vielä jäljellä mutta tuo siis tuli tutkimuksen kautta.

   Mä en usko, että ainakaan itse harjoitustietokoneessa olisi häikkää, sillä gps-signaalit tulevat ihan oikein. Epäilen ensisijaisesti tuota vyötä ja toissijaisesti lähetintä.

   Poista
 2. Oletko milloin vaihtanut patterit vyöhön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuun lopulla paristot on vaihdettu sekä lähettimeen että harjoitustietokoneeseen. Pienimuotoisina ongelmat alkoivat tammikuun puolessa välissä ja siksi nuo paristot jo vaihdettiin. Se ei poistanut ongelmaa.

   Poista
 3. Mulla Suunnon mittari nyt vajaan vuoden käytössä. Siinä on tosi surkea vyö, olen vaihtanut jo kerran. Edellinen oli Polar, sekin temppuili. Mun miehellä on Polar, mutta siinä oli vanhanmallinen jäykempi sykevyö, se pelaa aina, myös mulla. Mutta nämä joustavat sykevyöt ei ainakaan mulla pelaa kunnolla. Onko liikaa kurveja vai mitä, en tiedä, mutta ottaa päähän, kun kallis mittari ei pelaa kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tänään testaamassa toista vyötä ja ainakin testin ajan toimi eli varmaankin vyö on hajonnut. Muuta liikuntaa ei tänään ole tullut, joten sen tarkempaa en vielä tiedä.

   Poista