11.2.2013

Syömiset taas vähän hakoteillä

Sairastelun seurauksena syömiset ovat edelleen ihan hujan hajan. Liikkumisen rytmiin pääsin jo onneksi kiinni mutta eipä siitä ole kauheasti apua, jos syö ihan miten sattuu.

Täytyy tehdä totaalinen herkkulakko hetkeksi, että pääsee tästä mässyttämisen himosta taas eroon. Jokin rankaisu (Possu Munkkia matkien) voisi olla paikallaan, jos sorrun -sanotaan vaikka tämän viikon aikana- vielä herkkuihin. Rangaistusehdotuksia voisitte keksiä kommenttilootaan.

Rangaistusten pitää olla toteuttamiskelpoisia, joten unohdetaan hyvän maun ulkopuoliset jutut heti alkuunsa. En siis aio aloittaa baaritappelua, juoksennella alasti tms. Myöskään fysiikkani ei kestä maratonin juoksemista tai muuta extremeä, joten sekin tulee huomioida.

Jos rangaistuksen uhka saa mut pysymään kaukana herkuista, niin voisin käyttää sitä projektissani kannustimena myöhemminkin. Tämä on nyt siis testi.

19 kommenttia:

 1. Hahaa, nytpä pääsen kostamaan!!

  Ongelmaksi muodostui nyt, etten loppujen lopuksi tiedä juuri mitään sun inhokkijutuista. Ja tykkäämisistä tulee mieleen vaan liikunta, eikä sitä oikein voi rangaistuksena kieltää ;P

  Lueskelelin juttujasi vähän pidemmältä ajalta, että keksisin jotain. Tää ei nyt liity rangaistuksiin, mutta luin hämmästyneenä, että teillä oli taloyhtiön joulujuhla!! Sehän kuulostaa hauskalta. En oo koskaan ennen kuullu, että taloyhtiössä ois pidetty joulujuhlia.Meillä on vain kuivia yhtiökokouksia, missä ei ees kahvia tarjota...

  Mutta nyt alan miettiä rangaistuksia. Vapise jo ... ! ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan hauska juttu tuo joulujuhla. Lapset varmasti tykkäävät, kunhan hieman kasvavat vielä. Eihän siinä siis ollut kuin riisipuuroa, keksejä, tähtitorttuja ja glogiä jne grillillä ja sitten joulupukki (yksi naapureista) kävi jakamassa lapsille lahjapussit, joissa oli muutama karkki ja rusinoita. (En enää ihan tarkalleen muista sisältöä.)

   Poista
 2. Rangaistuksia :

  1. Mainitsit ettet ole kauhean jouluihminen, etkä tykkää koristella jouluksi. Niinpä ekaksi rangaistukseksi määrään sinut heti askartelemaan lasten kanssa joulukoristeita! Ja koristeet pitää kuvata, ja tuoda tänne näytille :)

  2. Aloitat uuden rangaistus-blogipäivityksen, jossa lupaat 100 kertaa ERILAISIN ilmauksin, ettet enää ikinä syö herkkua, johon sillä kertaa sorruit. Siis tähän tyyliin :
  1. Minä Keiju, lupaan, etten enää ikinä syö tikkaria
  2. Tikkaria en minä Keiju enää suuhuni pistä
  jne


  3. Näytät yleensä valvovan pitkään tietokoneella, joten seuraavana rangaistuksena joudut menemään nukkumaan yhtä aikaa kuin lapsesikin menevät. Et siis saa jäädä itse enää kupeksimaan.

  No tässä ens alkuun :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. En ole jouluihminen mutta askartelu on ihan mukavaa. :D
   2. Onko tämä siis sadalla tavalla yhdestä herkusta vai miten? Taitaisi loppua sanaisen arkun materiaali kesken...
   3. Aikainen nukkumaanmeno olisi aika paha, koska en yksinkertaisesti saa unta kovin aikaisin. Toki, jos joku yö on mennyt kuopuksen kanssa valvoessa, niin unikin tulee mukavasti aikaisin. :)

   Kiitos ehdotuksista. Hyviltä vaikuttavat. :D

   Poista
  2. Sadalla tavalla jokaisesta herkusta, johon siä päivänä olet sortunut. Eli yhteen herkkuun sorruttua voit miettiä, kannattaako sortua lisää ja keksiä uudet sata ilmausta. ;P

   Poista
 3. Sitten..

  4. Kauppakeskuskielto : eli et saa kuluttaa aikaa kauppakeskuksissa kierrellen ja shoppaillen kuukauteen. Vain välttämättömät päivittäistavaraostokset saa suorittaa ruokakaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saako tuossa kuitenkin hankkia pakolliset vaatteet jne? Jos esimerkiksi jokin vaate hajoaa eikä toista ole tai lapsen haalari jää pieneksi tms?

   Tämä olisi kyllä aika paha, koska kavereita tulee tavattua useimmiten kauppakeskuksessa. :)

   Poista
  2. Tuskin se nyt just sen kuukauden aikana hajoaa tai käy pieneksi. Mut jos nyt ihan pakollinen juttu tulee, niin saat käydä pikaisesti just sen vaatekappaleen ostamassa, mutta ei saa jäädä muuten sinne kavereita tapaileen ja aikaa viettämään. Ja sitten se lisää kieltoaikaa viikolla seuraavasta kuusta ;P

   Poista
  3. Tätä kysyin, sillä mulla ei ole kuin yhdet talvihousut ja jos ne hajoavat, niin pakko hankkia uudet. Lisäksi lapsilla voi sattua ja tapahtua. Juuri jouduin ostamaan uudet hanskat esikoiselle, koska hän on heittänyt yhden hanskansa jonnekin kesken 4 km kävelyn.

   Hyvä uhka kyllä. :D

   Poista
 4. Luuletko, että keppi toimisi sinulla paremmin kuin porkkana? Siis ei-kirjaimellisessa mielessä :). Siis, että onko sen "pakko" olla rangaistus vai voisiko se olla palkkio hyvästä viikosta? Kaipa siinä tulee ne molemmat samalla: jos saan viikon menemään hyvin enkä enää lankea, saan jotain kivaa, mutta jos en pysy ruodussa, jään ilman.

  Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan molemmatkin voisivat toimia. Mulla vaan ei tule välttämättä hankittua sitä "palkintoa" vaikka sellaisen itselleni lupaisin, koska ajattelisin, että "eihän tuo nyt ole mitenkään pakollinen".

   Kiitos tsempeistä.

   Poista
 5. Vaikeitahan ne tulee ollakin. Eihän se muuten ole mikään rangaistus!

  Muuten ehdottaisin, että nettilakko herkkuilusta, mutta sitten olisi meille lukijoille ikävää, jos emme pääsisi lukemaan kirjoituksiasi.

  Miten olisi puhelimenkäyttökielto?
  Saattaa kuulostaa hirveältä ja mahdottomalta, mutta niinhän sen pitääkin olla, että varmasti pysyy ruodussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka pitkää käyttökieltoa ajattelet? Tosin siinäkin on pakko olla lievennyksenä välttämättömien asioiden hoitaminen (esim. tutkimuskäyntien ajanvaraukset, lääkärin/neuvolan ajat..).

   Kyllä rangaistusten pitääkin olla pahoja, eihän niistä muuten olekaan hyötyä. Niiden on kuitenkin myös oltava mahdollisia toteuttaa. :)

   Poista
  2. Jos haluaisi pitemmän ajan välttää herkutteluja, niin sittenhän voisi vaikka ensimmäisestä lipsahduksesta tulla muutama päivä ja jokaisesta extralipsahduksesta yksi päivä lisää.

   Tai toisin päin. Ensimmäisestä lipsahduksesta yksi päivä, sitten kaksi lisää, sitten kolme.. niin, että kolmen lipsahduksen jälkeen olisi 6 puhelimetonta päivää.

   Tänään tuli vielä yksi rangaistusjuttu mieleen. Lipsahduksesta joku rahamäärä X, johonkin ennaltavalittuun hyväntekeväisyyteen.

   Poista
 6. Sairastelu kyllä pistää ihan uuteen uskoon ruokarytmin... Ei jaksais moista!

  Mutta, mä oon sillä kannalla että mieluummin palkitsisit itses onnistumisesta ku rankaisisit, mutta jos jotain keksin niin....

  Herkun kalorit, olkoon vaikka 200kcal sun tulee kuluttaa heti herkuttelun jälkeen liikunnalla. Mitä isompikalorinen herkku, sitä pidempi ja kovempi treeni sen jälkeen.. Mahtaisko onnistua? :D

  __________________________________
  pieninaskelintulevaan.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treeni kuulostaisi hyvältä rangaistukselta. Tosin herkkulakkoviikko on jo ohitse, joten mahdollisiin viikkopunnitusrangaistuksiin tuota voisi kehittää hieman toisenlaiseksi?

   Poista
  2. Ja treenillä myös tulis minimoitua sen herkuttelun vaikutusta jonninverran painoon? Ja treeni tietty semmosta et siihen kykenee eikä mitään semmosta mikä sit voi aiheuttaa jotain vammoja!
   No ainakaan painonpudotuksen/nousun/nollatuloksen rangaistuksia en kannattaisi! Koska nestetasapainon kautta paino voi kuitenkin vaihdella tosi runsaastikin, joten painonnousu ei välttämättä olis kuitenkaan kiinni omista tekemisistä, joten rangaistus tähän turha? Ainakin oman ajattelutavan mukaan... Toki jos itselles tuntuu se hyvältä ja et ota turhaa stressiä niin sit, mut en itte lähtis :D Ehkä jos paino nousee yli kilon ni sit ?


   ___________________________________
   pieninaskelintulevaan.blogspot.com

   Poista
  3. Mä oon miettinyt, että laittaisin joko joka viikolle tai sitten joka toiselle viikolle uhaksi rangaistuksen, joka pitää suorittaa, jos paino on noussut. Mulla tiputettavaa on kuitenkin sen verran paljon, että normiviikkoina pudotusta pitäisi kyllä tulla. Herkuttelut ja sairastelut sitten erikseen.

   Päätöstä en ole vielä tehnyt, enkä hionut yksityiskohtia.

   Lisäksi rangaistukset tuovat omalta osaltaan uusia haasteita projektiin. Varsinkin liikunnalliset rangaistuksethan ovat vain hyvästä. :D

   Poista